Adana Büyükşehir Belediyesi, ilgili daire ve kuruluşların iş birliği ile yerel ve göçmen kadınlar “Toplumsal Cinsiyet Kadın Sağlığı ve Üreme Sağlığı Semineri" düzenledi.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Dairesi Başkanlığına bağlı Göç ve Göçmen İşleri Şube Müdürlüğü, Uluslararası Göç Örgütü (IOM) ile birlikte "Toplumsal Cinsiyet, Kadın Sağlığı ve Üreme Sağlığı Semineri" düzenledi. 

Seminer, Göçmen Uyum ve Koordinasyon Merkezi'nde yerel ve göçmen kadınlara yönelik gerçekleştirildi. 

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı psikolog personel tarafından katılımcılara, “Toplumsal Cinsiyet, toplumsal cinsiyet rolleri, toplumsal cinsiyet eşitsizliği, eşitsizliği ortadan kaldırabilmek için gerekli çözüm yolları” konuları anlatıldı. 

Seminerde ayrıca, sağlık danışmanı personel tarafından kadın sağlığı ve üreme sağlığına ilişkin bir dizi eğitim verildi.

Seminerin son bölümünde, katılımcılar tarafından sorulan sorular IOM personellerinin tercüman desteği ile meslek elemanları tarafından yanıtlanarak, kadına yönelik şiddet, flört şiddeti, çocuk ihmal ve istismarı, kadın üreme sağlığı temalı bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.