Çalışma Bakanlığı... Gözler oradaydı! EYT'de staj ve çıraklık müjdesi son dakika olarak duyuruldu! Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası Türkiye'de Mart ayında yasalaştı, ancak bazı kesimlerin sorunlarının çözülmediği bildirildi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken bir açıklama yaparak EYT’de müjdeli haber beklediklerini söyledi. EYT yasası ile kapsam içerisine alınmayan konularda mağdur olduklarını iddia edenler hükümetten müjdeli haber beklemeye başladılar. Haberimizde, staj ve çıraklık konusunda EYT yasası kapsamında mağduriyet yaşayanlar hakkında bilgi verilecektir. Ayrıca, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in açıklamaları ve Çalışma Bakanlığı'nın yapması gerekenler de ele alınacaktır.

Staj ve Çıraklık Mağdurları İtiraz Ediyor

Staj ve çıraklık mağduru olanlar, EYT yasası ile kapsam dışında bırakılmalarından dolayı mağdur olduklarını iddia ediyorlar. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, staj ve çıraklık mağdurlarının olduğunu belirterek, “Staj mağdurları bulunuyor. Bu kişilerin sağlık sigortaları yatırılıyor ama emeklilik sigortaları yatırılmıyor. Bu da EYT’den yararlanmalarına engel oluyor. Bu konuda bir düzenleme yapılması gerekmektedir. EYT kapsamının bu şekilde genişlemesi en doğru yol olacaktır.” dedi.

Norm Birliği Sağlanmalı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Çalışma Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı bir diğer konu olan norm birliğine de değindi. SGK, Bağkur’lu, SSK’lı ve Emekli Sandığı’na tabi tüm çalışanların sorunlarının çözülebileceği yer olan Çalışma Bakanlığı, norm birliği olmadığı için bu sorunların çözülemediğini ifade etti. SSK’lı çalışanlar 7200 prim günü ile emekli oluyorlar, ama Bağkur’luların 9000 prim günü toplamaları gerekiyor.