Altın alacaklara evlere şenlik haber. Gram altın fiyatlarına 6 gün uyarısı! İslam Memiş seçim gününü işaret etti ve peş peşe açıkladı. Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, 28 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ikinci turu seçimleri öncesinde altın alımlarıyla ilgili önemli bir uyarıda bulundu. Memiş'in son açıklamalarına göre, gram altının serbest piyasalardaki değeri 1375 lira seviyesinde bulunuyor. Ons altın fiyatlarını takip ettiklerini belirten Memiş, ons altında küçük geri çekilmeler olduğunu ve dolar kurundaki düşüşle birlikte gram altında da değer kaybının yaşandığını vurguladı.

Gizem Bilen'in haberine göre; İslam Memiş'e göre gram altın, 148 TL değer kaybetti. Kısa vadede güçlü değer kayıplarının yaşandığını ancak 1350 lira seviyesinin altında bir düşüş beklenmediğini belirtti. Ayrıca Memiş, yaz aylarında altın fiyatlarında yükseliş beklentisini koruduğunu ve dolar kurunda da yükseliş öngördüğünü ifade etti.

İlk turda cumhurbaşkanlığı seçiminde vatandaşların kuyumcularda uzun kuyruklar oluşturduğunu hatırlatan Memiş, ikinci tur öncesinde yatırımcılara yüksek fiyatlardan alım yapmamaları konusunda uyarıda bulundu. Memiş, bu konuda "Aslında birinci turda vatandaşlar kuyumcularda kuyruklar oluşturdu. 1510 liradan gram altın almıştı, yanlış hamlelerdi, tekrar bu tuzağa düşmemeleri gerekiyor" diyerek manipülasyon piyasasına dikkat çekti.

Piyasaların biraz daha kontrol altına alındığını belirten Memiş, seçim sürecinde dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Hem dolar hem de gram altın tarafında bugünkü seyirlerin kalıcı olmayacağını söyledi.

Gram Altın İçin 28 Mayıs Kritik Uyarısı: İslam Memiş 1.550 TL'yi İşaret Ediyor!

İslam Memiş, "1350 altındaki rakamlar biraz zor, bu seviyeler alım fırsatı olarak değerlendirilmeli" açıklamasında bulundu. Ayrıca bu yılki öngörülerinin gerçekleştiğini ve seçim öncesinde Kapalıçarşı'da 1.516 TL seviyesinin görüldüğünü hatırlattı.

Editörün notu: Burada yer alan değerlendirmeler ve bilgiler yatırım kapsamında değildir.