Adana’da bir güzellik merkezine yapılan baskında kilitli odalarda reçeteli ve reçeteli ilaçların yanısıra mevzuata aykırı yüzlerce malzeme ele geçirildi. Bu operasyonun ardından gözler yeniden eczanelere ve ilaç depolarına çevrildi.

Seyhan ilçesindeki bir güzellik merkezinde kaçak botoks malzemesi ve reçeteli ilaç satıldığı ihbarı üzerine Seyhan Belediyesi Zabıta ekipleri ve Seyhan İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri baskın yaptı.

Yapılan açıklamaya göre, baskında güzellik merkezindeki bir odada çok sayıda ilacın depolandığı tespit edilirken kilitli iki odada ise reçeteli ve reçetesiz çok sayıda ilaç ele geçirildi. Ayrıca aynı işyerinde gebelik önleyici ürünler, botoks malzemesi ve mevzuata aykırı olduğu değerlendirilen çeşitli ilaçların bulunduğu belirlendi.

İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, ele geçirilen tüm ilaçlara imha edilmek üzere el koyarken işletme sorumlusu ise polis ekiplerince gözaltına alındı.

Reçeteli ve reçetesiz ilaçların bu sağlık merkezine nasıl sokulduğunu sorusu soruluyor. Bu nedenle gözler Adana'daki şaibeli bazı ilaç depoları ile eczanelere çevrilmiş durumda.

objektifa.com