Türkiye’ nin en büyük ve eski bankaları arasında yer alan Halkbank’ ın emekliler için hazırlamış olduğu kampanyanın detayları merak konusu oldu. Halkbank emeklilik ile yeni tanışacak kişiler için bazı avantajlar ve bankacılık hizmetleri sunmaktadır. Bu bağlamda sunulan avantaj ve hizmetler araştırılmaya başlandı. 

Halkbank’tan Emeklilere Müjde!

Geçtiğimiz yıl hem ocak hem de temmuz ayında memur ve emekli maaşlarına yılda iki sefer olacak şekilde zam yapıldı. Yapılan zam ile bankalar emekli promosyon ödemeleri konusunda birbirleri ile yarışa girdi. Bankalar burada rakip bankalara müşteri kaptırmamak için birbirinden güzel kampanyalar hazırlayarak emekli promosyon ödemeleri yaptı. 

Bilhassa temmuz ayında hem memur hem de emekli maaşlarına %30 oranında zam yapılacağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandıktan sonra gözler bankaların emekli promosyon ödemelerine çevrilmişti. Bu bağlamda Türkiye’ nin en büyük bankaları arasında yer alan Halkbank’ ın hazırlamış olduğu kampanyanın detayları merak konusu oldu.

Emeklilikle Yeni Tanışacak Kişilere Özel Fırsatlar Halkbank’ta!

Halkbank’ ın emeklilik ile yeni tanışacak kişiler için hazırlanan kampanyanın avantajlarına baktığımız zaman “EYT ile Emekli Olup Maaşını Bankamızdan Alan Müşterilerimize Özel Sunduğumuz Avantajlar ve Bankacılık Hizmetlerimiz” başlığı ile verildi. Başlığın altında “Halkbank, İnternet Şube ve Mobil Şubeden ücretsiz havale, EFT, FAST, TL mevduatınız için avantajlı faiz oranları, Halk Yatırım hisse senedi ve VİOP işlemlerinde özel komisyon oranları, Ayrıcalıklarla dolu Paraf Emekli Kredi Kartı, Yeni kredi kartı alımlarında ilk yıl kart ücreti muafiyeti, 0 850 222 92 62 numaralı Emekli Hattı, Uygun geri ödeme seçenekleriyle düşük faizli ihtiyaç kredisi, 1.000’i geçen şube sayısı ve 4.000’i aşkın ATM ile Türkiye’nin her yerinde kesintisiz bankacılık hizmeti, Yatan maaş tutarının tamamını şube ve ATM’lerden aynı gün çekebilme,  Tüm Kamu Bankası ATM’lerinden ücretsiz para çekme, Tüm ATM’lerimizden kartsız ve ücretsiz kendi hesabınıza para yatırma, Karekod ile ATM’den temassız para çekme ve yatırma, Tüm hesaplarınız için 'Hesap İşletim Ücreti' muafiyeti, Avantajlı 'Kiralık Kasa' ücretleri, Maaş hesabınızdan ücretsiz fatura otomatik ödeme talimatı” bilgileri yer aldı. 

Bankanın internet sitesinde yer alan bilgilerin devamında “Birikmiş Prim ve Borçlanma Tutarlarınız İçin Size Özel Kredi: Prim, askerlik borçlanması, doğum borçlanması vb. ödemelerin SGK’ya yapılması hâlinde emekli olacaklara özel sunduğumuz kredi ürünüdür. Yasal mevzuat gereği; kredi tutarı 50.000 TL'ye kadar vade 36 ay; 50.001 TL - 100.000 TL arası vade 24 ay olarak sınırlandırılmıştır. Kredi üst limiti 100.000 TL’dir. Yıllık toplam maliyet oranı; faiz, tahsis ücreti ve vergileri kapsamakta olup örnek vade ve tutar üzerinden hesaplanmıştır. Tahsis ücretine %10 Banka Sigorta Muamele Vergisi (BSMV) dâhil edilmiştir. Kredi faiz oranları; emekli maaşını Bankamızdan almayı, Bankamızdan en az kredi taksit tutarı kadar Açık Hesap açtırmayı, kredi kartı başvurusu yapmayı, en az iki adet otomatik ödeme talimatı vermeyi, Hayat Sigortası yaptırmayı ve İnternet/Mobil üyeliklerinden en az bir tanesini yaptırmayı talep eden müşterilerimiz için geçerlidir. Başvurular şubelerimizden alınmaktadır. Halkbank, gerektiğinde kredi şartlarında değişiklik yapma ve kredi kullandırımını durdurma hakkını saklı tutar” bilgileri yer aldı.
Halkbank’ ın ne kadar promosyon vereceği sorusunda da “maaşını 3 yıl boyunca bankamız aracılığıyla almayı taahhüt eden SGK emeklileri maaş tutarlarına göre 5.000 TL’ ye varan tutarda promosyon ödemesinden faydalanabilmektedir” bilgisi yer aldı. Bu kapsamda Halkbank’sın da 3.500 TL tutarında maaş alan kişiler 3.000 TL ödenecek promosyon tutarı, 3.500 – 7.499 TL arasında maaş alan kişilere 3.500 TL tutarında promosyon ödemesi, 7.500 – 9.999 TL arası maaş alan kişiler 4.500 TL promosyon ödemesi, 10.000 TL ve üzeri maaş alanlar için 5.000 TL miktarında promosyon ödemesi alacağı belirtildi.