Çiçek bakımı, mevsim koşullarına ve çevresel faktörlere göre ele alınması gereken bir husustur. Oldukça hassas olan çiçekler, bakımı ihmal edilmemesi gereken bitkilerdendir. Aksi halde çok çabuk solar ve küserler. Böyle olunca eski günlerine döndürmek beklediğinizden de zor olabilir. Sabahları kahvaltıda kullandığnız haşlama yumurtanın kaynamış suyunu işte tam bu durumda kullanabilirsiniz. B Vimatini deposu olan bu su, bolca kalsiyum ve protein içerir. Bu suyu çiçeklerin dibine döktüğünde yeniden canlandığına şahit edeceğinizden emin olabilirsiniz. 

İLGİLİ HABER Elmalı kurabiye yaparken asla yapmamanız gereken hata! Dağılmasına yol açıyor

 

LAVABOYA DEĞİL ÇİÇEKLERİNİZE DÖKÜN

Fidebutik.com'da paylaşılan içeriğe göre,  İçinde protein ve kalsiyum bulunduran yumurtanın suyu, bitkiler için akıl almaz bir besin kaynağı olabilir. Yumurtalarınızı haşladıktan sonra suyu lavabonuza dökmek yerine, ılıtıp bitkilerinize dökerseniz, bitkileriniz sağlık bir şekilde büyüyecektir.

YUMURTA KABUKLARINI DA KULLANABİLİRSİNİZ

Yumurta kabuklarında da bol miktarda kalsiyum ve protein bulunur. Bu çiçekleri coşturacak ve hızlı büyümesini sağlayacak tüm özelliklerin olduğu anlamında gelir. Yumurta kabuklarını elinizde ezerek ufalamanız ve sonasında çiçeğin toprağına gömmeniz önerilir. Etkisi gözle görülür bir şekilde olacak.

ÇİÇEK BAKIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN 3 UNSUR

Çiçek bakımı yaparken gözden asla ama asla kaçırılmaması gereken 3 unsur vardır. Bunlar, su, güneş ve konumdur.

1. SU

Çiçeğin ana besleyicisi sudur. Çiçeğinizin cinsine göre su miktarını ve günde kaç kere vereceğinizi ayarlayın ve bu düzenden olabildiğince çıkmamaya çalışın. 

2. GÜNEŞ

Güneş de tıpkı su gibi çiçeklerin ana besin kaynaklarındandır. Özellikle yaz aylarında kesinlikle çiçeklerinizin güneş ışığı almasına yardımcı olmalısınız.

3. KONUMU

Çiçekler, narin ve nazlı bitkilerdir. Bazen her şeyi yerli yerinde yapsanızda yine de çiçeğinizin açmadığını görebilirsiniz. Bu genellikle konumunu beğenmediği zaman ortaya çıkar. Bu tarz durumlarad çiçeğinizin konumunu değiştirerek işe başlamanızı öneririz. 

Kaynak: Fidebutik.com Derleme: Objektifa.com - Göktuğ Efil