Adana’da bir ecza deposuna ‘haraç amaçlı’ düzenlenen silahlı saldırının failleri belli oldu.

İddiaya göre, kimlikleri kamera görüntüleriyle belirlenen maskeli ve silahlı iki saldırgan, haraç talebine olumsuz yanıt veren eczacıya ait ilaç deposunu kurşun yağmuruna tuttu.

İş adamı, iki saldırgandan ve bunları azmettirdiği ileri sürülen C.E. adlı kişiden şikayetçi oldu. Saldırının nitelikli yağma ve haraç kapsamına girdiği belirtilirken, C.E.’nin daha önce bir ilaç yolsuzluğuna adının karıştığı öğrenildi.

2021 yılında polisin gerçekleştirdiği operasyona yönelik, “Adana merkezli 11 ilde usulsüz reçete düzenleyerek kanser hastalarının kullandığı ilaçları başka ülkelere satmaya çalışan, uyuşturucu özelliği olan ilaçların ticaretini yaptığı ve devleti 12 milyon 523 bin lira zarara uğrattığı gerekçesiyle gözaltına alınan 46 şüpheliden 18’i tutuklandı” açıklaması yapılmıştı.

C.E., bu çerçevede tutuklananlar arasındaydı. 

Ayrıca çete üyelerinin kanser tedavisi gören hastaların serumlarına nakletmeleri gereken kanser ilaçlarını kullanmayıp sattıkları bilgisine de ulaşılmıştı.

Emniyet, C.E.’nin azmettirici olduğu iddia edilen sözkonusu ecza deposuna yönelik silahlı saldırının soruşturmasını sıkı bir şekilde yapıyor.