İşçi maaşlarına ilişkin önemli gelişmeler yaşanıyor. Belediye ve sendikalar arasında gerçekleşen toplu iş sözleşmesi sonrasında merak edilenler aktarıldı. Yapılan duyuru ile birlikte yüzde kaç zam yapıldığı belli oldu. Peki çalışanlara ne gibi kolaylıklar sağlanacak? İşçilere ödenen maaş zammıyla ilgili detaylar ve çok daha fazlası yazımızda yerini aldı. İşçilere en düşük kaç TL ödeme yapılacak? Belediye ve sendika arasındaki bu anlaşmayla beraber detaylar tek tek paylaşıldı.

İşçi Maaşlarına Yüzde 59 Zam Kararı!

Adıyaman Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesinin detayları belli oldu. İşçi maaşına %59'luk zam yapıldı. Bu gelişmeden sonra Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılıç açıklama yaptı: "Her daim emekçisinin yanında olan belediyemiz ile kıymetli işçi arkadaşlarımızın 2023-2024 yıllarını kapsayan 2 Yıllık toplu iş sözleşmesini imzaladık. Hizmet-iş Sendikamızla Yüzde 59’luk bir zam oranı ile karşılıklı anlayış içerisinde anlaştık. Sözleşmenin belediyemiz, işçilerimiz ve sendikamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

İşçiye Daha Fazla Ödenecek

İşçi maaşlarının bir anda yükselmesiyle birlikte artık işçiye daha fazla ödeme yapılacak. Yeni duyurulan toplu iş sözleşmelerini sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Belediyeler ve sendikalar arasında, özellikle de son dönemde yoğun bir görüşme gerçekleşiyor. Bu görüşmeler neticesinde çalışanların maaşı artmaktadır. Üstelik yalnızca maaş değil, aynı zamanda çeşitli ek ödemeler için de anlaşmaya varılıyor. Bu doğrultuda en düşük işçi maaşı da beklentilerin üzerinde artabilmektedir. Enflasyon oranlarına bağlı olarak yeni bir anlaşmaya imza atılıp atılmayacağını da sizlere ileteceğiz. Temmuz ayından sonra pek çok sendikanın belediyeler ile görüşme sağlayarak işçilerin maaş zammı konusunda güvence alacağı düşünülüyor.