İş Kadınları Derneği (İŞKAD), iş dünyasının vizyoner liderlerinden Leyla Alaton’u Adana’da iş dünyası temsilcileri ve kadın girişimcilerle buluşturdu.

“Kadın Girişimciliği ve Dünya Kadınlar Günü” söyleşisi, İŞKAD ve Seyhan Belediyesi iş birliğiyle yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Prof. Dr. Efe Efeoğlu’nun üstlendiği etkinlikte konuşan Leyla Alaton, liderliğin yalnızca yön vermek değil, aynı zamanda ilham vermek ve dönüşüm yaratmak olduğunu vurguladı.

Kadınların iş dünyasında daha güçlü temsil edilmesinin sürdürülebilir kalkınmanın anahtarı olduğunu belirten Alaton, özellikle genç kadınlara “kendi hikâyelerini yazma” çağrısında bulundu.
Liderliğin belirsizlik, risk ve kriz dönemlerinde şekillendiğini ifade eden Alaton, cesaret, kararlılık ve öz farkındalığın önemine dikkat çekti.

Kendi kariyer yolculuğundan örnekler paylaşan Alaton, gençlerin erken yaşta sorumluluk almaları, hata yapmaktan korkmamaları ve kendi yollarını inşa etmeleri gerektiğini söyledi.