Adana Büyükşehir Belediyesi, Karaisalı Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği Kızıldağ Karakucak Güreşleri için 2018 yılında 910 gram 24 ayar altın kemer aldı.

Kemer, dönemin Spor Hizmetleri Şube Müdürü Kadir Gül, Daire Başkanı Halil Hızlısoy ve Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Aslan'ın imzalarıyla şampiyon pehlivana verilmek üzere Karaisalı Belediyesi'ne teslim edildi. 2018 ve 2019 yıllarında yapılan Kızıldağ Karakucak Güreşleri’ni pehlivanlardan İbrahim Bölükbaşı kazandı.

Güreşler, 2020 yılında ise Covid 19 salgını nedeniyle yapılamadı. Bir yıllık aranın ardından yapılan Karakucak Güreşleri’ni yine İbrahim Bölükbaşı kazandı. Kurallar gereği üst üste 3 yıl boyunca şampiyon olan pehlivanın daimi sahibi olduğu kemer, pandemi nedeniyle müsabakalara bir yıl ara verildiği gerekçesiyle İbrahim Bölükbaşı’na verilmedi. Milli sporcu ise belediyeye dava açtı.

MAHKEME KEMERİN VERİLMESİNE HÜKMETTİ
Davanın görüldüğü Karaisalı Asliye Hukuk Mahkemesi, milli güreşçi İbrahim Bölükbaşı'nı haklı bularak altın kemerin verilmesine hükmetti. Karaisalı Belediyesi ise kararı istinafa taşıdı.

Bölükbaşı'nın avukatı Zübeyd Aydın ise belediyenin bir dairesini haczettiklerini ifade etti. Avukat Aydın, "Ancak bizden önce 23 kez haciz edilmiş. Biz şu anda 23'üncü sıradayız ve bekliyoruz" diye konuştu. 

BEKİR ŞİMŞEK: BELEDİYEYE KEMERİN GELMESİNE GEREK YOK

31 Mart 2024 yerel seçimlerini kazanan MHP'li Bekir Şimşek, MHP'den aday gösterilmeyince bağımsız aday olan ve kaybeden Saadettin Aslan'a avukatlar aracılığıyla ulaştı. 

Gazeteci Recep Özcan'ın haberine göre Başkan Şimşek, "Kemerin belediyeye getirilmesine gerek yok.Kemeri kazanan güreşçi İbrahim Bölükbaşı davasını çekerse direkt olarak kemer güreşçiye kemer teslim edilsin." dedi. 

Bölükbaşı davasını geri çekip kemer sahibine teslim edilirse Karaisalı Belediyesi 150 bin lira dava masraflarından tasarruf etmiş olacak.