Kelle paça, beyran, işkembe gibi çorbalar grip, nezle ve bronşit gibi rahatsızlıkların önlenmesinde etkili oluyor. Fakat ekonomiden kaynaklı lokantalarda bu çorbalar 150 liradan başlıyor. Hele ki İstanbul'da içmeye kalkarsanız 200 TL'nin altında kelle paça bulmanız neredeyse imkansız. Bu nedenle uzmanlar tavuk suyu çorbasını öneriyor. Bol karabiber ve limon ile birlikte tüketileb tavuk suyu çorbası tıpkı kelle paça çorbası gibi oldukça sağlıklı. Fiyatı da daha makul. Besin değeri açısından zengin ve besleyiciliği yüksek. İşte alternatif çorba arayışına girenler için tavuk suyu çorbanın tarifi ve faydaları:

MALZEMELER

1 tam büyük derili tavuk but (Farklı bir tavuk da olabilir)
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Pul biber
3 avuç tel şehriye
2-3 dal maydanoz

Terbiye için:

Yarım limon suyu
1 yumurta sarısı

TARİF

Tavuğu haşlayıp başka bir kaba suyunu süzelim.
Tencerede tereyağı ve sıvı yağı eritip unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
Sonra tavuk suyunu ve 1 bardak kadar kaynar su ekleyelim.
Kaynayınca tel şehriyeleri ekleyelim.
Başka bir yerde bir yumurta sarısı ve yarım limon suyu ile terbiye hazırlayalım.
Terbiyeyi bir elle karıştırarak içine sıcak çorbadan alıp hemen karıştıralım terbiye iyice karışana kadar bu işlemi yapalım sonra çorbayı karıştıra karıştıra tencereye dökelim ve sürekli karıştıralım ki kesilmesin.
Daha sonra pul biber, karabiber ,tuz ve biraz maydanoz ekleyip 5 dakika daha kaynatıp altını kapayalım.

KELLE PAÇA ÇORBASININ FAYDALARI

Uzmanlara göre kelle paça çorbası, grip nezle gibi enfeksiyonları yok etmede etkili oluyor ve düzenli tüketildiğinde hastaıklardan koruyor. Özellikle içerisindeki kolajen maddesi bağ dokuları koruyor, hücre yenilenmesine katkı sağlıyor. Ayrıca kozmetik alanında da sıkça kullanılan kolajen nedeniyle cilt sağlığını da koruyan kelle paça, saç ve tırnak bakımında da önemli bir rol üstleniyor.

Kaynak: Objektifa.com - Göktuğ Efil