CHP’den Yüreğir Belediye Başkanı seçilen Ali Demirçalı’nın basın toplantısı düzenleyerek belediye hesaplarını açıklamasını yorumlayan bir önceki Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Kocaispir, hakkındaki suçlamalara yanıt vereceğini söyledi.

İLGİLİ HABER Ceviz kabuklarını çöpe atanlar yazık ederler! Çok şaşırtıcı bir etkisi daha ortaya çıktı

EKAP KAYITLARINI İNCELESİN

Fatih Kocaispir, bugüne kadar hiçbir konuda sakladığı bir konunun olmadığına değinip ‘Usulsüz yaptığımız bir hizmet ve çalışma asla olmadı. Sayın Demirçalı algı yaratıp gerçekleri söylemiyor. Bunu da rakamlarla ortaya koyarım. Bütün ihaleleri EKAP üzerinden elektronik ortamda yaptık. Kayıtlar ortada dururken yalan yanlış bilgilerle karalamasına anlam veremiyorum. Araç alınmamış diyor. 68 araç alıp törenle hizmet sunduk. Bunu dahi göremiyor’ dedi.

MAKİNE İKMALİN MALLARI DEPODA

Doğrudan temin yöntemiyle yapılan ihalelerin kayıtlarını yeniden incelemesi için Ali Demirçalı’ya öneride bulunan Fatih Kocaispir, makine ikmal dairesinin alımlarını firmaları akredite ederek satın aldıklarını ve birim fiyatlarına göre malları teslim alarak kayıtlara geçirdiklerini belirtip “Yılbaşında bütçemiz bitince 2024 yılının alımlarını ve sarkanlarını bu yıla devir ettik. Alınan mallar depoda. Bir yere gittiği yok. Oturup alınan mal ile kullanılan malzemeleri karşılaştırsınlar. Kimsenin bir şey kaçırdığı yok’ ifadelerini kullandı.

CHP ZİHNİYETİNİ HORTLATTILAR!

CHP zihniyetinin yeniden hortlaması olarak değerlendirdiği Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı’nın açıklamalarına kapsamlı yanıt vermeye hazırlanan Fatih Kocaispir, TYT’lilerin bir kısmını temizlik işlerinde işe başlattığını ve işçi sayısının bundan dolayı arttığını söyledi. Yeni açılan hizmet birimlerine elaman almanın zorunluluğunu Demirçalı’nın bilmesi gerektiğine değinen Kocaispir, ‘Belediyenin 260 milyon lira alacağı var. Bu rakamın 50 milyon lirası Büyükşehir Belediyesi’nden olan alacak. 100 milyon lira Mayıs ayında vergi toplayacak. Alın size 360 milyon lira gelir’ dedi.

6 ŞUBAT DEPREMİ MALİ HARCAMALARI ARTIRDI

Belediyenin bütün esnafa toplam borcunun 350 milyon lira olduğunu söyleyen Kocaispir, ‘Teminat mektuplarını borç olarak görmek muhasebe ahlakına aykırıdır. 6 Şubat depreminden sonra belediyelerin dengesi bozuldu. Yüreğir Belediyesi’ne Adıyaman, Samsat ve Gerger’de depremzedelere yönelik hizmet görevi verildi. Bütün bu ilçelerin temizliğini biz yaptık. Mobil mutfaklar kurduk. Tuvaletler kurduk. Her türlü yardımları yaptık. Bunlar ekstra mali külfet getirdi. Bırakın Adıyaman’ı Çukurova ilçesinin hizmetini dahi biz yaptık. Bunların getirdiği yükü Demirçalı’nın görmesi gerekir’ uyarısında bulundu.

1 TANE BANKAMATİKÇİ BULAMAZSINIZ

Yapılan hizmetlerin hiç olmadığından bahseden Ali Demirçalı’ya yanıt veren Fatih Kocaispir, ‘Bugün yapacağım basın açıklaması ile 5 yıllık dönemde hangi hizmetleri yaptığımızı Ali Demirçalı Bey görecektir. Belediye kayıtlarına bakarsa hizmetlerin neler olduğunu orada da görme imkanı bulacaktır. Bu kadar haksızlık yapabileceğini şahsım olarak hiç düşünmedim. Her iddiasına verecek yanıtım vardır. Ben benden önceki Mahmut Çelikcan döneminde işe alınan kimseyi işten çıkarmadım. Benim işe aldıklarım temizlik işinde çalışan, çöp toplayan, ehliyetli sürücü, park ve bahçelerde çalışan kişilerdir. 1 tane bankamatikçi olarak kişi çalıştırmadım. Verimsiz çalışan olabilir ama bankamatikçi asla olamaz’ ifadeleriyle suçlamalara yanıt verdi.