Limon, C vitamini açısından en zengin meyvelerin başında gelmektedir. Salatalar, tatlılar ve içecek kullanımının haricinde tıp dünyasında da birçok hastalığın önleyicisi olarak kullanılır. Fakat limonları doğru şekilde saklamadığınız zaman hızlıca bozulup küflendiğini gözlemlenir. Market ya da pazardan aldığınız limonlarınız çok çabuk bozuluyorsa üzülmeyin. Bu basit teknik sayesinde limınların küflenmesini engellemek mümkün. Yapmanız gereken tek şey limonlarınızı mutlaka soğuk ve serin yerlerde muhafaza etmeniz. 

İLGİLİ HABER Küf tutmuş derz aralarını anında temizliyor... 1 damlası bile kirle dolan fayansları parlatıyor 
İLGİLİ HABER Dan dun konuşup yerin dibine sokmakta maharetliler... İşte en kaba 3 burç!

 

Lezzet.com.tr sitesinde limonların uzun süre bozulmadan ve küflenmeden saklaması için uygulanması gerekenler teker teker aktarıldı:

Limon dilimlenmişse streç filme sarılarak veya kapağı kapalı bir kavanoza konularak buzdolabında 4-5 güne kadar saklanabilir.

Limon bütün bir haldeyse, buzdolabında 5-6 gün saklanabilir.

Limonu uzun süre saklamak için bütün bir halde derin dondurucuya koyabilirsiniz.

Limon dilimlenmişse, streç film ile sararak derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.

Limon yalnızca buzdolabında değil, güneş ışığı almayan balkon, oda, kutu gibi serin yerlerde muhafaza edilebilir.

DONDURUCUDA DA SAKLAYABİLİRSİNİZ

Limonun mutlaka soğuk bir ortamda muhafaza edilmesi gerekir. Bu sebeple dondurucuda da saklamak mantıklıdır. Ancak limonları dondurucuya atmadan halde buzdolabı poşetlerinde, bütün halde ya da rendeleyerek saklamanızda fayda vardır. Özellikle limon kabuklarını saklamak isterseniz rendeleme yöntemi en iyisidir. 

BİLİNMEYEN KULLANIM ALANLARI AĞIZLARI AÇIK BIRAKIYOR

Limonu sadece salatalarda, çorbalarda, tatlılarda ya da içeceklerde kullanıldığı sanıyorsanız yanılıyorsunuz... Bakın limonun bilinmeyen kullanım alanları nelermiş:

Dişleri beyazlatıyor
Cildi canlandırıyor ve arındırıyor
Tencereleri parlatıyor
Böcekleri uzak tutuyor
Doğal bir yağ çözücüdür
Kötü kokulara birebir
Bulaşıkları daha parlak yapıyor

KANSIZLIK PROBLEMİNİZ Mİ VAR O ZAMAN ÖĞRENİN...

Acibadem.com.tr'de aktarılan bilgilere göre, Bağırsaklar demiri et, tavuk ve balık gibi hayvansal besinlerden bitkisel besinlere göre daha kolay alır. Yeterli demir emilimi olmadığında vücuttaki demir seviyesi düşerek kansızlığa neden olabilir. İçeriğindeki demirin yanı sıra bitkisel besinlerin demir emilimini artırması sayesinde kansızlığı önler.