Dün bir haber portalında yayınlanan haberde, “Adana, Çukurova ilçesindeki imar rantını konuşuyor.” iddiasına yer verildi. 

Haberde ayrıca “AKP’ye yakınlığı ile bilinen Dizman İnşaat’a ait Form Prime adlı proje için diğer inşaatlara uygulananın dışında emsal fazlalığı verilerek 840 milyon liralık rant ortaya çıktı.” denilerek şöyle devam edildi: 

“Bu büyüklükteki ranta CHP’li Çukurova Belediye Meclis üyeleri evet, AKP’liler hayır oyu, İYİ Parti ise çekimser oy verdi. Son onay için karar Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’ne geldi. Bu sefer CHP’liler hayır, AKP’liler evet oyu vermeye hazırlanıyor. 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bu proje konusunda CHP’li Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in tam tersi düşünüyor. Bu projenin meclisten geçmesine karşı. Ancak çoğunluk Cumhur İttifakında. İttifakın bir diğer partisi olan MHP’de ise kafalar karışık, evet mi, hayır mı verecekleri belli değil.” 
Ben anımsayamadım; CHP'nin Meclis üyelerini kim yazmıştı! 

Dikkatinizi çektiği üzere burada aklanmaya çalışılan ve kutsanan isim Zeydan Karalar olarak göze çarpıyor. 3.5 yılı skandallarla geçmiş olmasına karşın Zeydan Karalar aleyhine bir tek habere yer verilmedi. Görmezden gelinen skandallar dizisinin bir tek tanesinin dahi haber değeri yok muydu? 

Benzer şey (imar) kısa bir süre önce CHP’li Seyhan Belediyesi için de gündeme gelmişti. 

Burada sorulması gereken şu; yanlışlarına, hatalarına ve hatta şaibe kokan uygulamalarına karşın, bu iki isimle aynı partiden olan Zeydan Karalar koruma kalkanı altına mı alındı? 

BŞB Meclisinde CHP Grup Başkanvekili Serdar Seyhan ile diyalogu mercek altına alınması gereken üyeler var. Geriye dönük tartışmalı birçok imar uygulamasının gözden geçirilmesi beklentisi dile getirildi. 

BŞB Meclisinde İMAR PARTİSİ iddiasında bulunuldu. 
Sonuç sıfır.. 

Belediyeye ait arsayı usulsüz sattığı iddiası yargıya taşındı, köyün yolunu arsasını sattı. Bunları gündeme taşımayanlar böylesine ciddi konuları mı ele alacak! 
Tanıdık müteahhitlere verilen ihaleler, gönendirilenler var mı; bunları kim soracak! 

Sözün özü.. 

CHP’li başkanların rekabeti ve masa altı dövüşünde düdük bonkör olandadır. O yüzden büyüktür. 


Ali PEKMEZCİ