ADANA'da küçükbaş ve büyükbaş hayvancılıkta özellikle yem girdi maliyetinin azaltılmasında önemli bir yere sahip olan meralarda, ilkbahar dönemi otlatma sezonu açıldı.

Ceyhan, Çukurova, İmamoğlu, Karataş, Sarıçam, Seyhan, Yumurtalık ve Yüreğir ilçelerinde başlayan ilkbahar dönemi otlatması başladı. 15 Temmuz'da sona erecek sezonun ardından sonbahar dönemi otlatması ise 15 Ekim -1 Aralık tarihleri arasında yapılabilecek.

Otlatmalar Aladağ, Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli ve Pozantı ilçelerinde 15 Mayıs-15 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Geri kalan Karaisalı ve Kozan ilçelerinde ise ilkbahar dönemi otlatması 1 Nisan – 15 Temmuz tarihleri arasında, sonbahar dönemi otlatması ise 15 Ekim – 15 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Bölgenin en büyük merası olan merada, ıslah ve amenajman çalışması ile kış döneminde büyüyüp gelişen otlar, yörede hem küçükbaş hem de büyükbaş hayvancılık yapanlar için büyük bir yem kaynağı. Otlatma sezonunun açılmasıyla birlikte günde iki kez meraya çıkan koyun ve kuzular doyasıya karınlarını doyuruyor.