Kozan İşletme Fakültesi Dekanı, Adana Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hakkı Çiftçi; Amerika’dan Avrupa’ya uzanan bilim ve kültür yolculuğunda dünyanın önde gelen üniversitelerinde incelemelerde bulundu; farklı kültürleri yerinde gözlemleyerek ilim ve hikmeti buluşturan bir serüvene imza attı.
HARVARD, MIT VE YALE
Prof. Dr. Hakkı Çiftçi; Harvard Üniversitesi’nde yapay zekâ ve etik üzerine yürütülen ekonomi çalışmalarıyla yakından ilgilendi.
MIT’de teknoloji ve inovasyon odaklı laboratuvarlarda gözlemler yaptı.
Yale Üniversitesi’nde felsefi iktisat tartışmalarına katılarak “medeniyet” temalı görüşlerini paylaştı.
BOSTON & NEW HAVEN DENEYİMLERİ
Prof.Dr.Çiftçi; Boston Üniversitesi’nde medya ve toplum ilişkileri üzerine disiplinler arası katkıları inceledi.
New Haven Üniversitesi çevresinde Kızıldereli köylerini ziyaret ederek doğayla uyum, topluluk ruhu ve ruhsal derinlik üzerine gözlemler yapan Prof.Dr. Çiftçi; "Kızılderili köyü, modern gençliğe unuttuğu şeyi hatırlatıyor: İnsan, doğanın bir parçasıdır; onun efendisi değil” dedi.
