Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında, yoğun gündemle toplanan Kabine sona erdi.

Erdoğan, 2 saat 25 dakika süren Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Türkiye'nin en büyük konut hamlesi olan "ilk evim ilk iş yerim" kampanyasının ilk temelini Ankara'da attık. Bugünden başlayarak 10 gün içinde 12 ilin kurasını noter huzurunda çekerek hak sahiplerini belirleyeceğiz. Aynı şekilde arsalar ve işyerleriyle ilgili süreç devam ediyor. Konut arsa ve işyerlerinin tüm hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum. Konut ve kira fiyatlarında oluşan dengesizliğin iyice ortadan kalkacağına inanıyorum.

"TÜRKİYE YÜZYILINI MİLLETİMİZLE BİRLİKTE HAZIRLIYORUZ"

Her çalışmamız gibi Türkiye Yüzyılını da milletimizle birlikte hazırlıyoruz. 81 vilayet ve ilçelerde yapacağımız programlarla milletimizin Türkiye Yüzyılı beklentisini alacağız ve bunu somutlaştıracağız. Böylece seçimlerden önce kamuoyunun karşısına Türkiye Yüzyılı'na uygun bir şekilde çıkmayı planlıyoruz.

"TOGG'UN BAŞARISI 85 MİLYONUN BAŞARISIDIR"

Milletimiz için Togg önemli sembol haline gelmiştir. Sadece bir firma, marka, üretim tesisinin değil topyekün 85 milyonun başarısı olarak görülmektedir. Hala yapılan işi önemsizleştirmeye, itibarsızlaştırmaya çalışan zihniyetin umutsuz çırpınışlarını ibretle takip ediyoruz.

Teknolojisi ve akıllı cihaz özellikleriyle geleceğin aracı olan inşallah Şubat'ta satışı başlayacak Mart sonunda yollara çıkacak Togg'a başarılar diliyoruz. Türkiye'nin kalkınma devrimlerinin önemli başlıklarından biri sağlık alanında geldiği seviyeyi, hedeflerini 31 Ekim'de düzenlenen toplantıda değerlendirme imkanı bulduk.

Sağlıkta devrimin en önemli sembolleri güçlü altyapımız ve şehir hastanelerimizdir. Ülkemizin her köşesine uzanan yaygın altyapımızla küresel bir markaya dönüştürüyoruz. Gıpta ile bakılan birikimi Türk devletleri teşkilatı olmak üzere tüm dostlarımızla paylaşımlarımızla hakkaniyetli ve insani duruşumuzun gereği olarak görüyoruz.

''-Sağlık sistemimizi çalışma şartlarını iyileştirdiğimiz küresel bir markaya dönüştürüyoruz.

-Yeniden yapılandırdığımız polis akademimiz başarıları ile göz dolduruyor.

-Emniyet teşkilatımıza uyuşturucu gibi bir insanlık suçu üzerinden itiraf atıyorsa başka amaçları vardır. Uyuşturucu iftirası ile gördüğümüz kirli oyunu bir kez daha bozacağız. 

-Türkiye geçmişten bugüne çeşitli görünümlerle karşısına çıkan 5. kol faaliyetlerinden çok çekmiştir.

-Geçtiğimiz cumartesi günü Gaziantep'te vatandaşlarımızla kucaklaştık. Resmi rakamla 75 bin kişinin katıldığı mitingimiz kardeşlerimizin 2023'e nasıl hazırlandığının en güzel ifadesiydi. ''