Seyhan Kent Konseyi Başkanı Mimar Erkan Karakaya Cumhuriyet Halk Partisinden Çukurova belediye Başkanlığına Aday adayı olduğunu açıkladı. 

Uzun yıllar Mimarlar Odası Adana Şubesinde yöneticilik ve başkanlık, Ankara’da Mimarlar Odası Genel Başkan Yardımcılığı, TMMOB Yüksek Onur Kurulu üyesi görevi yapan Erkan Karakaya, Adana da çeşitli sivil toplum örgütlerinde aldığı görevler ve çalışmaları ile tanınıyor. Mimar Erkan Karakaya aday adaylığı ile ilgili yazılı açıklamasında şöyle dedi;

“Çağdaş, Laik, Cumhuriyetçi ve Atatürkçü bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak; 

Çevremde yaşananların daha doğru yapılabilmesi için verdiğim savaşımın, yaşadığım çevreye karşı bir aydın sorumluluğu olduğu bilinciyle, yılmadan sürdürülebilir bir gelecek için sürdürülebilir bir çevre yaratmanın kararlılığı içerisinde hareket ettim. 

Türkiye’de son 40 yıldır, gerçek sosyal demokrat anlayışın uzun süreli iktidar olmaması yoksulluğa ve yolsuzluğa neden olmuştur. Ülkedeki olumsuz genel durum, kentlerimize ve yerel yönetimlere de yansımıştır. 

Plansızlık, çarpık yapılaşma, popülist yaklaşımlar ile oluşmuş şehirler, alt yapı olmadan üst yapı kurma aymazlığı,  eş dost kayırmacılığına dayalı arsa ve arazi yağması temelinde bir imarlaşma, yolsuzluklarla iç içe geçmiş kimi yerel yönetimler uzun yıllar kentlerimize hakim olmuştur. 

Erki elinde tutan AKP iktidarı da kentlerimizin bugünkü durumunun yarattığı ortamdan, siyaseten beslendikleri için bu durumu ortadan kaldırmaya yönelik samimi bir yaklaşım göstermemişlerdir. Durum Adana özelinde de böyledir. 

Adana’da uzun yıllar, yerel yönetimlerde erki elinde tutan sağcı anlayışlar, kenti bir bütün olarak algılayamamışlar ve çağdaş bir Adana yaratılması doğrultusunda doğru adımlar atamamışlardır. Temel çıkışın, toplumun güçlenmesinde, dolayısıyla toplumun bir ferdi olan insanın güçlenip gelişmesinde olduğunu görememişler ve bu konuya dönük olumlu hiç bir çaba içerisinde olmamışlardır.  

Kent, kültürel kimliğinden kopartılmış, yeni Adana denilen tam anlamıyla spekülatif bir anlayışın ürünü olan bir imar uygulamasıyla bakir bir bölge olan kuzeye kaydırılmış ve Çukurova ilçesi oluşmuştur. 

Bu bölgede öngörülen ve uygulamaya sokulan imar planları, kamu yararından çok kişi yararını gözeten, arsa ve arazi yağmasına dayalı pay dağıtma planları şeklinde geliştirilmiştir.

Bu uygulamalar ve tercihler, yeni yapılaşma bölgelerini yeşilden yoksun, beton konut yığınları şekline dönüştürmüş, kent ile entegrasyonu sağlanamamıştır. 

Son yaşanan 6 Şubat Kahramanmaraş depreminde Adana merkezinde çöken 11 apartmanın tamamı Çukurova ilçesi içerisinde yer almış ve bu yapılarda 400’den fazla vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 

Çukurova’da, bir doğa olayı olan depremin sebep olduğu yıkım ilçemizin kaderi değildir. Depreme karşı dirençli bir yapılaşma politikasından uzak bir şekilde apartmanlaşan Çukurova ilçemizi mesleki birikimim ve tecrübelerimle depreme dirençli bir yerleşim haline getirmek, ilçede yaşayanların refah seviyesini yükseltmek, gerçek bir kent yaşantısı sunmak, bilgi ve bilimin eşliğinde daha yaşanabilir, insan odaklı, engelli, yaşlı, çocuk, genç dostu, bütüncül bir kent yönetimi anlayışıyla;

Çukurova’da ikamet eden, çevresine duyarlı bir Mimar olarak, Sosyal Demokrat dünya görüşüm ve mesleki birikimimle, bana destek olan sivil toplum örgütlerine, partime güvenerek ilçemde yaşanan tüm sorunların üstesinden geleceğime inançla Cumhuriyet Halk Partisinden Adana/Çukurova İlçesine Belediye Başkan Aday Adayı oldum.“