Tarımsal destek ödemeleri Nisan ayının kaçında hesaplara yatırılacak merak ediliyor. Binlerce çiftçiye sağlanan imkanlar dikkat çekti. Ülkemizde tarımın daha verimli olabilmesi adına sürdürülen çalışmalar devam ediyor. Bu doğrultuda merak edilen gelişmeleri sizlerle paylaşıyor olacağız.

Tarımsal Destek Ödemesi Duyuruldu!

Nisan ayında geçerli olacak şekilde tarımsal destek ödemelerinde ne kadar ödeneceği ve hesaplara yatırılacağı belli oldu. Bakan Vahit Kirişçi'den gelen duyuruda 1 milyar 268 milyon 568 bin TL'lik ödeme yapılacağı netleşti. Güncel olarak bu ödemenin yapılacağı belli olsa da tarih konusunda detaya yer verilmemişti.

Ödemeler Ne Zaman Yapılacak?

Şu an için çiftçilere pek çok farklı destek ödemesi yapılıyor. Bu nedenle yapılan ödeme çeşitleri arasında yer alan fındık alan bazlı gelir desteğinden söz edelim. Gelen bilgiler doğrultusunda fındık desteğinin TC kimlik numaranızın son hanesine göre yapılacak. TC kimlik numarasının son hanesi 4,6,8 ile bitenler 7 Nisan'da ödemelerini çoktan aldı. TC'si 0,2 numaraları ile bitenler ise 14 Nisan'da ödemesini aldı.

Hesabınızı Kontrol Edin!

Tarımsal destek ödemesinin tarafınıza ödenip ödenmediğini kontrol edebilmek adına banka hesabınıza göz atabilirsiniz. Bu sayede güncel destek miktarları hakkında da bilgi sahibi olursunuz. Toplamda ne kadar ödeneceği netleşse de çiftçi bazında ödemelerin değiştiği biliniyor.