Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, 31. Dönem Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) alım sürecinde 10 bin kişilik kontenjanın 7 bin 500'e düşürülerek önlisans mezunu adayların engellenmesine tepki gösterdi. Polis adaylarına daha fazla kontenjan ayrılıp önlisans mezunlarına da ek atama hakkı tanınmasını talep eden Barut,  yüksek KPSS ve spor puanı alan adayların yine mülakatlarla haksızlığa uğramaması için iktidarı uyardı. 

SORUNLARA DİKKAT ÇEKTİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi sunan Ayhan Barut, "Her dönem Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ne (POMEM) girebilmek için çok sayıda gencimiz yoğun çaba sarfediyor. Bugüne dek üzülerek belirtmek gerekir ki, POMEM'e giriş konusunda mülakattan sıralamaya dek sayıda yaşanan sorun kamuoyunun gündemine gelmiş ve hep tartışma konusu olmuştur. Bilindiği üzere POMEM'e girmek için hak kazanmaya çalışan adaylar  öncelikle KPSS ve zorlu mülakat aşamalarını geçmek için çeşitli kurslara gitmekte, işini gücünü bırakıp bazen askerliğini ertelemekte ve bazen de gelecek planını sadece POMEM'e göre planlamaktadır. Hal böyle olunca on binlerce gencimiz maddi ve manevi zorluklar yaşamaktadır" dedi. 

"ÖNLİSANS MEZUNLARI DIŞARDA KALDI"

POMEM alım süreçleriyle ilgili haksızlıkların ve mağduriyetin son bulmasını isteyen CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"POMEM'e giriş için yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 10 bin kontenjan ayrıldığı, yine Bakan Ali Yerlikaya tarafından yapılan '10 bin polis alacağız' açıklamasına göre adaylar hazırlıklar yapmıştır. Ancak 4 Nisan 2024 tarihinde görülen 31. Dönem POMEM ilanında ise kontenjanın 7 bin 500 kişi olduğu dikkat çekmiş, önlisans mezunlarına kontenjan verilmediği açığa çıkmıştır. Özellikle, önceki dönemlerde tahsis edilen ve Polis Akademisi Yönetmeliği'nde yer alan yüzde 20 önlisans kontenjanının bu dönem açıklanmaması gençlerimizin önemli kısmını sıkıntıya sokmuş ve mağdur etmiştir. Yurda ve halka hizmet için görev bekleyen polis adaylarının, özellikle ön lisans mezunlarının mağduriyetine çözüm bulunmasını istiyoruz."