Günün haberi: 

T24’ün aldığı bilgiye göre, bu akşam saatlerinde İçişleri Bakanlığı’nda beklenmedik personel operasyonu gerçekleştirildi.

Bakan Ali Yerlikaya ile birlikte Bakan Yardımcısı olarak çalışan Bülent Turan, Münir Karaloğlu, Mehmet Aktaş ve Ramazan Sağlam’ın makamlarında görev yapan Emniyet personelinin görevlerine son verildi.
Emniyet Genel Müdürlüğü merkez birimlerinden Koruma Dairesi Başkanlığı kadrosunda bulunup söz konusu bakan yardımcılarının özel kalemlerinde ve korunmasında geçici görevle çalışan 69 polisin görev onayları sonlandırıldı.

Dört bakan yardımcısının her birine biri şoför, diğeri koruma olmak üzere sadece ikişer polis bırakılması dikkati çekti.

Bakan yardımcılarına yönelik beklenmedik işlem nedeniyle Bakanlık'ta hareketli saatler yaşanmaya başlandı.

Bu arada İçişleri Bakanlığı’ndaki görevden çekme işlemi, hafta sonu olması nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılması beklenen Kabine değişikliği iddialarının yeniden gündeme gelmesine sebep oldu.

HABERİN DOĞRUSU:

İçişleri Bakanlığı tarafından alınan karar tamamen idariydi. İç hizmette bulunan personelin asli görev yerlerine dönmelerinden ibaretti.

Olası kabine değişikliğinde Ali Yerlikaya'nın adı hiçbir şekilde gündeme gelmediği gibi, Yardımcısının adı da Ramazan değil Av. Mehmet Sağlam idi.