Son aylarda mesleki sorunların dışına çıkan açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çeken Uzm. Dr. Selahattin Menteş’in siyaseti hedeflediği ortaya çıktı. Cumhuriyet Halk Parti (CHP) Ceyhan Belediye Başkanlığı Adaylığını açıklamak için Adana Tabip Odası Başkanlığı’ndan istifa eden Uzm. Dr. Selahattin Menteş, CHP Ceyhan İlçe Binası önünde mitinge dönen açıklamasında tek sevdasının Ceyhan olduğunu söyledi.

Bu arada Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş’in Ceyhan Belediye Başkanlığına Aday olmak için istifa etmesinin ardından Yönetim Kurulunca yapılan ilk toplantıda Dr. Ahmet Suntur başkanlığa getirildi.

ADALET, HUKUK VE DEMOKRASİ TALEBİMİZ DEVAM EDECEK

‘İyi Hekimlik’ adına mücadelelerine hız kesmeden devam edeceklerini söyleyen Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Ahmet Suntur, yaptığı ilk açıklamada “Türk Tabipleri Birliği (TTB) MYK Üyelerinin haksız hukuksuz olarak görevden alındığı ve zor süreçlerden geçtiğimiz bu günlerde susmadan ve arkamıza bakmadan adalet, hukuk ve demokrasi talebimizi seslendirerek, hekim hakları ve iyi hekimlik değerleri için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Adana Tabip Odası yeni yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu:

Başkan: Dr. Ahmet Suntur

Genel Sekreter: Dr. Cüneyt Genç

Muhasip Üye: Dr. Figen Doğan Güneş

Veznedar Üye: Doç. Dr. Feyzi Kurt

Üyeler: Uzm. Dr. Sedat Yeniocak, Dr. Halit Çabuk, Dr. Hakan Şen