Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Salbaş’ın imar sorununun çözümünde son aşamaya gelindiğini açıkladı.

Salbaş’daki iftar programında konuşan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin burada önemli açıklamalarda bulundu. son yıllarda afetlerin üst üste yaşandığını belirten Çetin  “Önce pandemi ile uğraştık sonrasında yakın zamanda depremi yaşadık. Adana olarak diğer kentlere göre depremi en hafif şeklinde atlattık. Çukurova 6,7 büyüklüğünde hissetti ama 5,1 hisseden diğer ilçelere göre alnımızın akıyla çıktık. Çukurova’da 72 ağır hasarlı yıkılması gereken bina var. Ama 500’ün üzerinde yıkılması gereken bina var her bir ilçede” dedi.

Depremden sonra Salbaş gibi yerlere talebin çok arttığına dikkat çeken Çukurova Belediye Başkanı Çetin, “Salbaş’ın nüfusu hızla arttı. İmar sorunu ile ilgili çok çaba sarf ettik. Planları kesinleştirdik askıdan indi şimdi geriye uygulama kaldı. Uygulamayı tamamladıktan sonra inşaatları yapabileceksiniz. Bundan sonra zaten değerli olan Salbaş bir kat daha değer kazanacak” şeklinde konuştu.

Soner Çetin Salbaş’ta düğün salonunun genişletilerek dışarda da düğün yapabileceğini, en büyük ihtiyaç olan kesimhane yerinin hazırlandığını. Büyükşehir’e teklifi sunduklarını, planda değişiklik yapıldıkton sonra en kısa sürede yapımına başlayacaklarını sözlerine ekledi.