Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen “Sanayi
Temalı Resim Yarışması” sonuçlandı. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle verildi.

Yatırımcısına sorunsuz ve kesintisiz hizmet sunan örnek bir sanayi bölgesi olmasının yanı sıra başta eğitim olmak üzere sosyal ve kültürel faaliyetleriyle de sosyal bir OSB olarak kente değer katan Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nin Seyhan Salonu'nda düzenlenen ödül töreni şenlik havasında geçti.

Öğretmenler, öğrenciler ve velilerin yoğun katılım gösterdiği ödül töreni, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve ardından sanayi tanıtım filminin izlenmesiyle başladı.

Her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmanın ödül töreninin açılış konuşmasını yapan AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, çocukların eğitiminin önemine dikkati çekti.

Başkan Sütcü, köklü bir sanayi geçmişi bulunan ve sanayinin geliştiği ilk kentler arasında yer alan Adana’da, sanayi bilincinin küçük yaşlardan itibaren gelişmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen “Sanayi Temalı Resim Yarışması” na katılan tüm öğrenciler ve onları teşvik eden öğretmenlerini kutladı.

Sanayi olmadan kalkınmanın olamayacağından söz eden Başkan Sütcü, üretim, istihdam ve ihracatın önemine vurgu yaptı.

Konuşmasında öğrencilere de seslenen Başkan SÜTCÜ, AOSB olarak gelecek nesillerin eğitimini önemsediklerini belirterek, salonu dolduran öğrencilere nasihatlerde de bulundu. SÜTCÜ, şöyle devam etti:

“Herkes doktor, mühendis, mimar olacak diye bir kaide yok. Memleketimizin her meslek grubundan insana ihtiyacı var.

Sevgili gençler; sizler de ilgi duyduğunuz alanlara yönelin. Biz ailelerin zaman zaman çocuklarımızı kendi istediğimiz mesleklere yönlendirme gibi alışkanlığımız var ancak, bu doğru değil. Çocuklar başarılı olacaklarına inandıkları ve de hepsinden önemlisi sevdikleri meslekleri icra etmeli.”

Adana İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal SEVİM ise sadece bir sanayi bölgesi değil aynı zamanda sosyal ve kültürel faaliyetlerle öne çıkan AOSB’nin tüm yöneticilerine gelecek nesillerin eğitimine dair düzenledikleri bu yarışma için teşekkür etti.

726 ESER YARIŞTI

AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar da sanayi bölgelerinin bulunduğu bölgeye faydalarının, çocuk yaşlarda fark edilmesini sağlamak amacıyla başlattıkları yarışmanın bu yıl 6’ncısını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Akpınar, bu yıl 726 eserin yarıştığını ve hepsinin birbirinden değerli olduğunu belirterek, katkı sunan jüri üyeleri ile yarışmaya destek veren İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri yetkililerine teşekkür etti.

Konuşmanın ardından yarışmanın jüri üyelerine AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir SÜTCÜ tarafından teşekkür plaketi, yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri ise AOSB Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Kara, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal Sevim, Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Kavak ile Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürü Uygar İnal tarafından verildi.

AOSB Seyhan Salonu’nda düzenlenen törenin ardından fuaye alanında yarışmacıların eserlerinden oluşan sergi büyük bir beğeni ile gezildi.

Plaketin yanı sıra para ödülü kazanan yarışmacılar ile okulları şöyle:

İlkokul Kategorisinde,

1'inci Öykü Naz Yılmaz (İnönü İlkokulu)

2'nci Zehra Nisa Sarı (Sarıçam Bilim ve Sanat Merkezi)

3'ncü Hasan Eymen Yıldırımcı (Sarıçam Bilim ve Sanat Merkezi)

Mansiyon: Defne Tanrıverdi (Ticaret Borsası İlkokulu)

Ortaokul Kategorisinde,

1'nci Ali Nadir Gülen (Yüreğir Bilim ve Sanat Merkezi)

2'nci Zehra Yılmaz (TOKİ Şehit Bahattin Kalaycı Ortaokulu)

3'ncü Şeyma Yılmaz (Saniye Özaltın Ortaokulu)

Mansiyon: Meryem Mirdesli (Fatih Rüştü Zorlu Ortaokulu)

Lise Kategorisinde,

1'nci Hamdi Baki Yücel (Adana Kıvanç Anadolu İmam Hatip Lisesi)

2'nci Faile Alp (Karşıyaka Orhan Çobanoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi)

3'ncü Eren Sevim (Adana Çukurova Güzel Sanatlar Lisesi)

Mansiyon: Hayat Toktaş (Dr. M. Feyyaz Etiz Anadolu Lisesi)