ANET’i yöneten eski AKP'li yeni CHP Kepez başkanının seçim vaadi teleferikmiş

2017’de Tünektepe’deki teleferik işletmesinin bağlı olduğu ANET’i 5 yıl boyunca yöneten Kocagöz’ün seçim çalışmaları sırasında Kepez’e de bir teleferik yapmayı vaat ettiği ortaya çıktı.

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Sarısu-Tünektepe arasındaki teleferik hattında yaşanan kaza ülkeyi yasa boğdu.

Teleferik direğinin devrilmesi sonucu yaşanan kazada düşen kabinde 1 vatandaş yaşamını yitirdi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, gece boyunca süren kurtarma çalışmalarının ardından yaptığı açıklamada saat 10.00 itibari ile 16 kabindeki 128 vatandaşın tahliye edildiğini, 8 kabindeki tahliye çalışmalarının ise devam ettiğini belirtti.

Kazanın ardından, teleferiği işleten Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden ANET’in 2019-2023 arası yöneticiliğini yapan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’e yönelik eleştiriler gündeme geldi. CHP’den Kepez Belediye Başkanı seçilen Kocagöz’ün seçim vaatleri arasında ‘Teleferik Kepez’ adını taşıyan bir projesi olduğu da ortaya çıktı.

 

Kazanın ardından kurtarma çalışmaları gece boyunca sürdü.

‘Ayaklarınız yerden kesilecek' sloganıyla 2017'de açıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden ANET A.Ş’nin işlettiği Tünektepe tesisleri ve teleferik, kazanın ardından yeniden tartışma konusu oldu. Dönemin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Menderes Türel tarafından Şubat 2017’de ‘Ayaklarınız yerden kesilecek’ sloganıyla hizmete açılan teleferik, ‘Türkiye’nin en ucuz teleferiği’ olarak duyurulmuştu.