Aziz İhsan Aktaş davasında Adana’dan 3 belediye başkanının ceza alması, kent siyasetinde dengeleri değiştirecek bir süreci başlattı. Kararlar kesinleşirse, üç ismin siyasi geleceği de doğrudan etkilenecek.

ADANA’DAN 3 BAŞKAN HÜKÜM GİYDİ

Zeydan Karalar, Oya Tekin ve Kadir Aydar hakkında verilen kararlar yalnızca hapis cezalarıyla sınırlı kalmadı. Memuriyetten yasaklama kararları da 2029 yerel seçimleri açısından kritik bir tablo ortaya çıkardı.

GENEL VE YEREL SEÇİM İÇİN KRİTİK SÜREÇ

Kararların kesinleşmesi halinde üç ismin adaylığı ve seçilme yeterliliği açısından da hukuki sonuçlar doğurması gündemde. 2029 yerel seçimlerinde ise verilen memuriyetten yasaklama süreleri belirleyici olacak.

BELEDİYELER VEKİLLERE EMANET

Adana Büyükşehir Belediyesi Güngör Geçer, Seyhan Belediyesi Hasibe Akkan, Ceyhan Belediyesi ise Sevil Aydar Yıldız tarafından vekaleten yönetiliyor.

Adana’da üç belediye başkanının cezası, yalnızca bugünü değil, kentin 2028 ve 2029 seçimlerini de yakından ilgilendiren bir siyasi tablo ortaya çıkardı.

ZEYDAN KARALAR İÇİN KRİTİK SEÇİM SENARYOSU

Zeydan Karalar için konuşulan olası senaryolardan biri, ilk genel seçimde milletvekili adayı olmak. Ancak bu stratejinin kaderini kararın kesinleşme tarihi belirleyecek. Karar seçimden önce kesinleşirse milletvekili adaylığı yolu kapanacak; seçimden sonra kesinleşmesi halinde ise milletvekilliğinin düşmesi gündeme gelecek.