Akif Kemal Akay başkanlığındaki Seyhan Belediyesi, tarımsal üretim ve hayvancılıkla geçimini sağlayan ancak girdi maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle zor günler geçiren üreticilere nefes aldıran hizmetleri art arda hayata geçiriyor. 

Seyhan’da toplam bin dönüm büyüklüğündeki üç merayı ıslah edip üreticilerin hizmetine sunarak çiftçilerin yem maliyetlerinin düşürülmesine önemli bir katkıda bulanan Seyhan Belediyesi, evsel süt üreticilerinin sütlerini değerinde alıp üreticilerin pazar sorununu ortadan kaldırdı. Kurulan mandırada hijyenik koşullarda el değmeden pastörize edilen yüksek kalitedeki sütler, paketlenerek piyasadaki eşdeğerlerinden daha düşük fiyatlarla Seyhan Halk Pazarı’nda ve “Seyhan Halk Süt” büfelerinde halka sunuldu.

DESTEK PROJELERİ ARTIYOR

Üreten ve paylaşan belediyecilik anlayışıyla Seyhan kırsalında faaliyet gösteren üreticileri destekleyen Seyhan Belediyesi, üreticilerin sorunlarına derman olacak hizmetlerini art arda yaşama geçirmeye devam ediyor. 

BAKANLIK ÜÇ MERAYI SEYHAN BELEDİYESİ’NE TAHSİS ETTİ

Başkan Akif Kemal Akay’ın girişimleri sonucunda Hayvancılık, Tarım ve Orman Bakanlığı Adana İl Müdürlüğü işbirliği ile Kayışlı, Gökçeler ve Dervişler mahallelerinde bulunan toplam bin dönüm büyüklüğündeki üç mera alanı hayvancılıkla uğraşan yurttaşların hizmetine yeniden sunuldu.  

BİN DÖNÜM BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ ÜÇ MERA ISLAH EDİLDİ

Yabancı ot ve çalılarla mücadele, toprak tesviyesi gibi çalışmalarla meraların ıslahı gerçekleştirilirken, hayvancılık yapan üreticilerin yem maliyetlerinin düşürülmesine yönelik olarak mera alanlarında beşli bitki ekimi gerçekleştirildi. 

YEM MALİYETLERİ DÜŞTÜ, ÜRETİCİNİN YÜZÜ GÜLDÜ 

Hayvanların otlayabileceği hale geldikten sonra bölgede hayvancılık yapan yurttaşların kullanımına açılan meralarla, üreticilerin yem maliyetlerinin ciddi oranda azalması sağlandı. 

 

SÜT ÜRETİCİLERİNİN PAZAR BULMA SORUNU ORTADAN KALDIRILDI

 

Seyhan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi işbirliğiyle Karayusuflu Mahallesinde kurulan ve kısa süre önce faaliyet geçen modern mandıra aracılığıyla da bölgedeki süt üreticilerinin yüksek kalitedeki sütleri değerinde satın alınarak, üreticilerin pazar bulma sorunu ortadan kaldırıldı.