İngiliz Kraliyet ailesinin, her adımı uzun yıllardır tartışma yaratıyor. Evlilikleri, düğünleri, boşanmaları, skandalları, özel hayatları ve daha pek çok şey sürekli gündem yaratıyor. Britanya’nın en uzun süre tahta kalan hükümdarı unvanına sahip, Kraliçe 2. Elizabeth’in geçtiğimiz günlerde yaşamını kaybetmesiyle son dönemlerde ailenin en çok konuşulan ismi 3. Charles oldu. Simon Dorante-Day isimli bir adamın iddiaları kral ile ilgili tartışmaları alevlendirdi. Dorante-Day, Kral 3. Charles ile Konsort Kraliçe Camilla’nın çocuğu olduğunu iddia ediyor. 

56 yaşındaki Avustralyalı Simon Dorante-Day yıllar önce 3. Charles ve Camilla arasındaki yasak aşkın ardından dünyaya geldiğini iddia ediyor: Kraliçe 2. Elizabeth’in hayatını kaybetmesinin ardından, “gerçeklerin artık gün yüzüne çıkması gerektiğini” belirten Dorante-Day, 3. Charles’ın çocuğu olduğunu kanıtlamak için DNA testi yaptırmak istiyor. Doğumundan hemen sonra evlatlık verilen Dorante-Day, üvey anneannesinin Kraliçe 2. Elizabeth’in çalışanlarından birisi olduğunu iddia ediyor. Ayrıca bu çalışanın, ölmeden hemen önce biyolojik anne ve babasının 3. Charles ile Camilla olduğunu söylediğini ifade ediyor.

“Kraliyet ailesi hukuktan üstün olmamalı” diyen Simon Dorante-Day, Kral III. Charles ve Camilla’ya DNA testi yaptırmaları için dava açmaya hazırlanıyor. Ayrıca III. Charles’ın geçmişteki DNA testi taleplerine cevap vermeyişinin, durumu şüpheli hale getirdiğini savunuyor.