Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ve merakla beklenen "İlçelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması" sonuçları açıklandı. Bu kapsamlı araştırma, Türkiye'nin dört bir yanındaki ilçelerin ekonomik aktivite, eğitim, sağlık ve yaşam kalitesi gibi çeşitli kriterlere göre değerlendirilmesini içeriyor. İstanbul, Ankara ve Bursa gibi metropollerden ilçelerin öne çıktığı bu listede Türkiye'nin en gelişmiş ilçeleri sıralandı.

İLGİLİ HABER Bahar final mi yapıyor? Demet Evgar her şeyi açıkladı... Dizi bugün Show TV'de yok

İlçeler Neye Göre Gelişmiş Olarak Sıralandı?

Bu araştırma, ilçelerin altyapıdan sağlık hizmetlerine, eğitim kalitesinden yerel ekonomiye kadar geniş bir yelpazede değerlendirilmesine dayanıyor. İşte bu değerlendirmeler sonucunda belirlenen en gelişmiş 10 ilçe ve onların karakteristik özellikleri:

  1. Şişli, İstanbul: İstanbul'un kalbinde yer alan Şişli, modern altyapısı, kültürel ve sosyal yaşamıyla dikkat çekiyor. Şehrin iş ve finans merkezlerine ev sahipliği yapması, Şişli'yi en gelişmiş ilçe yapıyor.

  2. Çankaya, Ankara: Türkiye'nin başkenti Ankara'nın merkezi ilçelerinden Çankaya, politika ve kültürün kalbi. Çankaya, yüksek eğitim standartları ve kaliteli yaşam koşulları ile ikinci sırada yer alıyor.

  3. Beşiktaş, İstanbul: Boğazın incisi Beşiktaş, zengin kültürel mirası ve sosyal yaşamıyla ünlü. Ayrıca, uluslararası iş ve eğitim kurumlarına ev sahipliği yapmasıyla biliniyor.

  4. Kadıköy, İstanbul: Anadolu yakasının kültür ve sanat merkezi olan Kadıköy, geniş yeşil alanları ve yüksek yaşam standartları ile ön plana çıkıyor.

  5. Yenimahalle, Ankara: Sanayi ve teknoloji alanında hızla gelişen Yenimahalle, Ankara'nın en dinamik ilçelerinden biri olarak dikkat çekiyor.

  6. Bakırköy, İstanbul: Bakırköy, İstanbul'un en eski yerleşim yerlerinden biri olup, eğitim ve sağlık hizmetleri bakımından zengin bir altyapı sunar.

  7. Fatih, İstanbul: İstanbul'un tarihi yarımadasında yer alan Fatih, kültürel zenginliği ve tarihi önemi ile bilinir.

  8. Nilüfer, Bursa: Bursa'nın modern yüzü Nilüfer, gelişmiş ulaşım ağı ve yüksek eğitim kurumlarıyla öne çıkıyor.

  9. Ataşehir, İstanbul: Yeni finans merkezlerinden biri olan Ataşehir, modern altyapısı ve lüks yaşam alanları ile listeye giriyor.

  10. Başakşehir, İstanbul: Yeni gelişmekte olan Başakşehir, modern şehircilik anlayışı ve geniş park alanları ile dikkat çekiyor.