Türkiye'deki konut sektörünüdeki daralma artık gözle görülür seviyeye geldi. Hem inşaat maliyetlerinin giderek artması, hem konut fiyatlarının astronomik rakamlara çıkması hem de bankaların uygun şartlarda kredi vermemesi sektörün kan ağlamasına neden oldu. Durum böyle olunca çözüm yine devlete kaldı. Son yıllarda oldukça popüler bir yöntem haline gelen prefabrik evler için devlet yeni desteklerini açıkladı. 165.000 TL'den başlayan fiyatlarla yeni ev almanız mümkün. Peki nasıl olacak? Haberimizin detaylarını okumanızı öneririz. 

300.000 TL'YE KADAR NAKİT DESTEK

Takvim.com.tr'de aktarılan bilgilere göre, devlet prefabrik ev yaptırmak isteyenlere yardım edebilir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, gerekli koşulları sağlayan ailelere 300.000 TL'ye kadar nakit destek sağlayabilir. Bu destekle birlikte, prefabrik ev yapmanın maliyeti önemli ölçüde azalabilir.

INSTAGRAM'DA POPÜLER

Son zamanlarda Instagram'da prefabrik ev sayfaları oldukça popüler. 150.000 TL'den başlayan prefabrik evler 1.00.000 TL'ye kadar çıkıyor. Yapılışına, kullanılan malzemeye ve konumuna göre değişen fiyatlar yine de normal konut fiyatlarının oldukça aşağısında. Buna rağmen prefabrik evler hafif malzemelerden yapıldığı için olası bir deprem anında daha az can kaybına yol açıyor ve taşınabilir özelliğiyle daha kullanışlı bir model ortaya koyuyor. Bundandır ki son dönemlerde Instagram üzerindeki prefabrik ev sayfaları milyonlarca kişi tarafından takip ediliyor. 

Hali hazırda Nisan 2024 prefabrik ev fiyatlarını göz önünde bulundurduğumuzda, 3+1 bir prefabrik evin fiyatı 465.000 TL olarak belirleniyor. Bu fiyat içerisine tabi işçi maliyeti, lojistik ve montaj gibi ek ücretler dahil değil.