Yufka, geleneksel Türk mutfağının en çok tüketilen lezzeti böreğin ana malzemesidir. Hem şipşak yapılır hem de oldukça hafiftir. Hazır alınmayıp elde açıldığında ise lezzetine lezzet katar. Ancak damaklarda lezzet şöleni yaratan bu ürünü yapmak sanıldığı kadar kolay değildir. Ev hanımları açısından oldukça zahmetlidir. Fazlasıyla tecrübe ve ustalık ister. Bu da bu işin tuzu biberi olarak kabul edilir. Bugün sizler için elde perde gibi yufka açmak için birkaç püf nokta hazırladık. İşte paraşüt gibi açılan yufka yaparken dikkat edilmesi gereken incelikler.

İLGİLİ HABER Haşlama suyuna 1 adet ekleyin! Yumurta kabukları kalıp gibi çıkıyor

*Karar.com'da paylaşılan habere göre, Yufkanızın hemen açılmasını istiyorsanız 1 kaşık maden suyu ekleyebilirsiniz. 

*Maden suyu ayrıca yufka açarken hamurunuzu yumuşatarak daha güzel bir yufka elde etmenizi sağlar. 

PARAŞÜT GİBİ AÇILAN YUFKA HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

Yufkanın tül gibi açılmasını, havaya kaldırdığınızda karşınızdaki görmenizi istiyorsanız mutlaka içerisine yoğurt eklemelisiniz. Yoğurt, hamuru yumuşatır ve daha kolay açılabilir hale getirir. Tabi bunun yanı sıra hamurun dinlendirilmesini asla ama asla unutmamalısınız. 

BOZUK YUFKAYI ANLAMA YOLLARI

Diatek.com.tr'de aktarılan bilgilere göre, Taze yufkanın görünümü açık renktedir. Bozulmaya başlayan yufkada ise kararma görülür. Rengi daha koyudur. Gözenek gözenek yeşillenmeye başlayan yufkada küf oluşumu başlamıştır.

YUFKAYI SAKLAMA YOLLARI

Yufkaları saklamadan önce aralarına folya kağıdı veya havlu kağıt sermelisiniz. Akabinde buzluk için özel olarak dizayn edilen saklama kaplarında muhafaza edebilirsiniz. Bu şekilde saklanan yufkalar 3 ay boyunca ilk günkü gibi taze kalır. 

Kaynak: Karar.com, Diatek.com.tr
Derleme: Objektifa.com - Göktuğ Efil