İBB ve Aziz İhsan Aktaş (Topal İhsan) operasyonu kapsamında Gözaltına alınan Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a destek amacıyla CHP Adana İl Başkanlığı tarafından organize edilen Adana İradesine Sahip Çıkıyor mitingleri tüm devam ediyor.

Dün de böyle bir etkinlik düzenlendi ve CHP İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, İstanbul Vatan Emniyetteki son durumu anlattı. 

Tanburoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Sabah uçağa bindik. Zeydan Başkanımızın yanına Vatan Emniyet’e gittik. Vatan Emniyet’ten size selam getirdik. Başkanım ifadesini verdi. Yol arkadaşlarımız da verdi. Küçük bir kısmını söyleyeyim mi? Dediler ki böyle bir iftira var. Özcan Zenger abimiz emniyet ifadesinde ne demiş biliyor musunuz? Ya para pul, ya Allah aşkına Zeydan Başkan'a biri para teklif etse Zeydan başkanım o adamı döver demiş.

Siz kim,  Zeydan başkana para teklif etmek kim. Buna gücü yetecek cesaret edecek adam mı var? Adana’nın namusu, Zeydan Karalar’ın namusu. Biz bu belediyeye gelmeden önce Seyhan Belediyesi’nde hiç yaşanmamış bir şey yaşandı hatırlıyor musunuz? Bir asfalt ihalesi vardı. Zeydan Başkan dosyalarını götürdü savcının önünü koydu. Gelin, ben bunları şikâyet ediyorum. Yargılayacaksanız yargılayın dedi. İşte böyle namuslu başkanı 2014’te Adana gördü, Adanalı Zeydan Başkan’ı bilir.."

"Zeydan Başkan sen orada her dakika tutuldukça burada onlarca insan artacak"

Zeydan Karalar’a desteklerinin artarak süreceğini bildiren Anıl Tanburoğlu; "Şimdilik Adana'da sadece Belediye'nin önünde duruyoruz. Yarın ne yapacağımızı söylemedim. Dün ne dedik? 'Daha fazla oluruz' dedik. Şimdi bir söz verelim Zeydan Başkan'a çünkü sordu Vatan Emniyet'ten 'Mazbata töreninden daha fazla mı?' dedi. Başkan'ım dedim, sen orada her dakika tutuldukça burada insanlar artacak” diye konuştu.