ADANA'da Seyhan Belediyesi’nin desteğiyle, 15-21 Aralık 2023 tarihleri arasında bu yıl ilki yapılan Adana Fotoğraf Haftası, sanatın ve kent kültürünün farkı alanlarına hitap eden programı ile sanatseverlerden yoğun ilgi gördü.

Kent kültürünün oluşmasında ve gelişmesinde sanatın, sanatçının önemine dikkat çeken bir içerik ile projelendirilen Adana Fotoğraf Haftası, Seyhan Belediyesi’nin eski bir çırçır fabrikasını restore ederek Adana’nın kültür sanat dünyasına kazandırdığı Seyhan Çırçır Sanat Merkezi’nde yapıldı.

1000’in üzerinde sanatseverin katıldığı Adana Fotoğraf Haftası’nın açılışında, Gazeteci ve Televizyon Yapımcısı Nebil Özgentürk, Nisan’da Adana’da Portakal Çiçeği Karnavalı Fikir Önderi Ali Haydar Bozkurt, Türkiye Fotoğraf Federasyonu Başkanı Sefa Ulukan ve Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay Adana’nın kültür zenginliğine, Türkiye’nin sanat dünyasına olan katkılarına değinen konuşmalar yaptılar.

Hafta’nın açılışında konuşan Etkinlik Koordinatörü Mustafa Öncül, yüzyıllar öncesinden günümüze kadar, Adana her zaman büyük şehir olduğunu, bu özelliği ile Anadolu’nun birçok şehrine abilik yaptığını söyleyerek, “Özellikle çevre illerde yaşayıp da kabına sığamayan, daha iyi olmak isteyen, yenilik peşinde koşan, başarıyı hedefleyen, yaratıcı, vizyoner hemen herkes bunun yolunun Adana’dan geçtiğine inanmış ve Adana’ya gelmiştir. Adana büyük şehirdir. Gelen herkese kucak açar, geçmişi yüzyıllara dayanan engin özgürlük ve hoşgörü kültürüyle onları harmanlayıp çok kısa sürede Adanalı yapar. Adana’nın hemen her konudaki zenginliği ise işte bu özgürlük ve hoşgörü kültüründen beslenir” dedi.