ADANA'da yaşayan Alzheimer hastaları ve yakınları düzenlenen mutfak atölyesinde gastronomi üzerine hünerlerini sergileyip, yemek pişirdi.

Türkiye Alzheimer Derneği Adana Şube Başkanı Doç. Dr. Ahmet Evlice, yapılan çalışmalarda Akdeniz tipi beslenmenin Alzheimer hastalığından korunmada etkili olduğunu ayrıca hastaların bellek ve diğer beyin fonksiyonlarına faydalı olduğunu söyledi.
Türkiye Alzheimer Derneği Adana Şubesi, Yüreğir Millet Bahçesi'nde hastalarla birlikte gastronomi mutfağı etkinliği düzenledi. Dernek yönetiminin gözetiminde gerçekleştirilen mutfak atölyesinde Alzheimer hastaları ve yakınları yöresel yemekler pişirdi. Birbirlerinden destek alarak portakallı zeytinyağlı kereviz, Akdeniz salata, fırında balık, çavdar ekmeği ve kepekli tam buğday unundan yüzük çorbasından oluşan bir menü çıkaran hastalar yakınlarıyla hazırladıkları sağlıklı yemekleri de birlikte yiyerek keyifli bir gün geçirdi.

Dernek yönetim kurulu üyeleri Salise Boyvadaoğlu ve diyetisyen Özgen Arı tarafından hasta yakınlarına 'Alzheimer hastalarında Akdeniz tipi beslenme' konusunda bilgiler de verildi. Diyetisyen Özgen Arı, "Akdeniz tipi beslenme ağırlıklı olarak sebzelerin ve yağ olarak zeytinyağının kullanıldığı diyet tipi şeklinde açıklanabilir. Temel öğeleri arasında kepekli tahıllar, sebze, meyve, ızgara balık, fındık, ceviz gibi kuruyemişler, baklagiller ve zeytinyağı bulunur" dedi.

Türkiye Alzheimer Derneği Adana Şube Başkanı Doç. Dr. Ahmet Evlice ise, yapılan çalışmalarda Akdeniz tipi beslenmenin Alzheimer hastalığından korunmada etkili olduğunu, ayrıca Alzheimer hastalarında bellek ve diğer beyin fonksiyonlarına faydalı olduğunu kaydetti. Evlice, "Bu etkinlikle de hastalarımızın yakınlarına doğru ve sağlıklı beslenmenin önemini aktarırken, hastalarımızın sosyalleşmesine de katkı sağladık" diye konuştu. (DHA)