MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yeniden aday göstermediği skandalların adamı Sadettin Aslan'ın İlçede seçimi kazanma ihtimalinin 'sıfır' olduğu görülüyor.

Cumhur İttifakı adayı MHP'li Bekir Şimşek'in kazanmasına kesin gözüyle bakılan Karaisalı'da seçim süreci Saadettin Aslan'a sorulan sorularla geçiyor.

Bunların başında kuşkusuz kaybolan 'altın kemer' geliyor. Çünkü 'kayıp kemer' ülke genelinde Karaisalı'nın adamı olumsuz yönde etkiledi. Kazanma şansı bulunmayan bağımsız aday Sadettin Aslan'ı gittiği her yerde kemerin akibeti soruluyor; "Kemerin hesabını veremezsen biz de sana oy vermeyiz" deniliyor. 

KAYIP KEMERİN HİKAYESİ 

Bilindiği gibi geleneksel Karakucak Güreşleri’ni 3 kez üst üste kazanan pehlivan İbrahim Bölükbaşı, 910 gramlık 24 ayar altın kemerin kendisine verilmediği gerekçesiyle Karaisalı İlçe Belediyesi’ne açtığı davayı kazandı.

Adana Büyükşehir Belediyesi, Karaisalı Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği Kızıldağ Karakucak Güreşleri için 2018 yılında 910 gram 24 ayar altın kemer aldı. Kemer, dönemin Spor Hizmetleri Şube Müdürü Kadir Gül, Daire Başkanı Halil Hızlısoy ve Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Aslan’ın imzalarıyla şampiyon pehlivana verilmek üzere Karaisalı Belediyesi’ne teslim edildi. Ondan sonra da altın kemerden bir daha da haber alınamadı.