Cumhuriyet Halk Partisi Çukurova Belediye Başkanlığı için çalışmalara başlayan Oya Tekin, ilçe halkının beklentilerine cevap verebilecek bir yönetici olma iddiası ile yola çıkıyor. Yerel yönetimde karşılaşılan sorunlara odaklanan Tekin, çözüm odaklı yaklaşımı ve halka dokunan özellikleriyle dikkat çekiyor.

CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanı olarak uzun yıllardır başta Çukurova olmak üzere Adana’nın tüm ilçe ve mahallerinde hizmetlerini sürdüren Tekin, İlçe Belediye Başkanlığının sunacağı daha geniş olanaklarla Çukurova’nın hizmet bekleyen tüm alanlarında farkını fark ettirmeye hazırlanıyor.

Oya Tekin, bir kadının yerel yönetimlerde daha adil, katılımcı ve kapsayıcı olabileceğini eşit yurttaşlık anlayışı ile çağdaş ve modern bir anlayışın nasıl mümkün olabileceğini kanıtlayabileceğini de ifade ediyor.

Tekin, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların güçlenmesi adına önemli adımlar atacak bilgi ve pratik bilgiye yeterince sahip bir lider olarak kendini fazlasıyla kanıtlamış bir kadın. Bunun yanı sıra Tekin, kadınların, çocukların yaşam içerisinde karşılaştıkları zorluklara Yerel Yönetim sınırları içerisinde alternatif çözümler üretebilecek ender potansiyele sahip önemli bir aday.

Bu özellikleriyle Tekin yerelde bir kadın belediye başkanı olarak, toplumun farklı kesimlerine kulak veren ve çeşitli ihtiyaçlar karşısında doğru çözümler sunan bir yönetimanlayışını benimsemekte kararlı olduğunu belirtiyor.