Balık, protein bakımından en zengin besinlerden biridir. Uzmanlara göre, 100 gramlık balığın içerisinde 18.3 gram protein bulunur. Ayrıca doğal yağ bulunması da sağlık açısından yararlıdır. Özellikle mevsiminde balığın periyodik olarak tüketilmesi tavsiye ediliyor. Fakat balıktan en çok verimi alabilmek adına doğru hazırlanması ve tüketilmesi şart. Bunun için kızartma yerine fırınlanmış veya buğulama yöntemi öne çıkıyor.

Esasında balık kokusu genellikle kızartma yaparken daha belirgin oluyor. Fırında veya buğulanarak yapılan balığın kokusu bunlara göre daha az. Fakat çoğu ev hanımı balık kokusundan dolayı evde pişirmeyi tercih etmiyor. Evin dip köşesine sinen balık kokusu sinir bozunu olabiliyor.

Balık kokusunun evden uzun süre çıkmadığı dile getirenler de bulunuyor. Tabi bu durum oldukça rahatsız edici. Fakat dert etmenize hiç ama hiç gerek yok. Şimdi size açıklayacağımız temizlik tekniği uygularak evinizdeki balık kokusunun nasıl da uçup gittiğini kendi gözlerinizle göreceksiniz. 

EVDEKİ BALIK KOKUSUNDAN KURTULMA YOLLARI

Yemek.haber7.com'da paylaşılan içerikte evde yapılan balığın kokusunu bertaraf edecek 4 yöntem açıklandı. İşte o temizlik sırları:

1. Balık pişirirken bir köşede kokulu mum yakabilirsiniz.

2. Ocağın en küçük gözünün üzerinde, ufak bir porselen fincan içerisinde toz şeker eritebilirsiniz.

3. Kokudan kurtulmanın diğer bir pratik yolu da ocakta limon kabuğu yakmaktır.

4. Pişirme işlemi bittikten sonra tercih edeceğiniz hoş kokulu bir tütsü yakabilirsiniz.

Önemli not: Eğer balığı kızartma usulü şeklinde yaptıysanız kızarttığınız tencereye hemen su koyun ve içerisine beyaz sirke, limon suyu ve aynı zamanda keskin bir kokusu bulunan defne yaprağı ile çubuk tarçın ya da karanfil ekleyerek kaynatın. Tenceredeki tüm koku bu doğal ve güç kokular sayesinde kaybolacak ve bir sonraki yemek için hazır olacaktır. 

Kaynak: Yemek.haber7.com
Derleme: Objektifa.com - Göktuğ Efil