Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, önceki gün yapılan Mahalli İdareler Seçiminde MHP ve Cumhur ittifakı olarak çok çalıştıklarını belirtirken, buna rağmen yurt genelinde olduğu gibi Adana’da da çeşitli etkenler sebebiyle bilinen sonucun çıktığını ifade etti.

SEÇİM SONUCUNUN NEDENLERİ…

Seçim sonucuna dair değerlendirmelerde bulunan MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, “Halkı yakından ilgilendiren ekonomik şartlar başta olmak üzere beraberinde başkaca etmenlerin bu seçimde de psikolojik tepki olarak sandığa yansıdığını görüyoruz. Yoksa bu sonuç, zafer sarhoşu olanların memleket yararına göze dokunur başarılı bir işleri ve hayırlı bir icraatları olduğundan alınmış değildir. Ayrıca kirli ittifakın bu seçimde de kurulduğu görülmüştür. Kısaca ortada hak edilmiş bir başarı yoktur.” dedi.

“KANDİL DESTEKLİ 6’LI MASA İTTİFAKI DEVAM ETMİŞ”

Türkiye’yi aylarca meşgul eden “6’lı masa İttifakı’nın bu seçimde de ortaya çıktığını belirten

Başkan Kanlı, devamla şunları söyledi:

“Daha önceki seçimlerde olduğu gibi PKK-Kandil destekli ‘6’lı masa ittifakı’ bu seçimde de devam etmiştir. Terör örgütünün Adana’da yüzde 13, yüzde 15 oy oranı potansiyeline sahip siyasi uzantısı HDP-DEM’in oy oranının bu seçimde yüzde 5’lere düşmesi, yine önceki seçimlerde yüzde 12 oy potansiyeline sahip İyi Parti’nin (İP) bu seçimde yüzde 4’lere düşen oy oranı, inkârı mümkün olmayan kirli ittifakı çok net şekilde ortaya koymuştur. Kamuoyu önünde rakip gibi görünen hatta birbirlerine hakaretler eden bu yapı, milletimizi yine aldatmış, daha önce kısmen açık olan ittifakı gizli ittifak şeklinde sandıkta kurmuşlardır. Bunu biz değil, seçim sonuçları söylemektedir.”

İKİSİ MERKEZ İLÇE DÖRT BELEDİYE KAZANILDI

“Partimize iki merkez ilçemiz Sarıçam ve Karaisalı ile ayrıca Kozan ve Pozantı belediyeleri emanet edilmiştir. Seçmenlerimizin verdiği yetki ve imkân çerçevesinde Adana’mıza hizmete devam edeceğiz. Seçim sonucunu ayrıntılı şekilde tahlil edip değerlendireceğiz. Bu sonuçla beraber bize düşen görev, Adana ölçeğinde hatalarımızı, yanlışlarımızı gözden geçirmek ve daha çok çalışmak olacaktır.”