Ansızın kapınızı çalan misafirler için hızlıca hazırlayabileceğiniz, ağızda dağılan pişiler, sohbetlerinize eşlik edecek harika bir seçenektir. Evdeki basit malzemelerle kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu pişi tarifi, az malzemeyle çok lezzet vadeder. Dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktasıyla, pişilerinizin her zaman kabarık ve hiç yağ çekmeyen cinsten olmasını sağlayabilirsiniz. İşte, adından çokça söz ettirecek o tarif.

Kabaran ve Yağ Çekmeyen Pişi İçin Gerekli Malzemeler

Pişi hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:

  • 1/2 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
  • 1/2 su bardağı yoğurt (oda sıcaklığında)
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Hamuru Karıştırma ve Dinlendirme

Pişi hamurunuzu hazırlamak için ilk adım, süt, yoğurt ve yumurtayı bir kaba alıp çırpmaktır. Sonrasında tuz ve kabartma tozunu ekleyin ve unu azar azar karışıma ilave ederek yoğurmaya başlayın. Hamurun kıvamı yumuşak ancak ele yapışmayan bir yapıda olmalıdır. Fazla un eklemekten kaçının; çünkü bu, pişilerinizin sert olmasına neden olabilir. Hazırladığınız hamuru kabın içinde toparlayıp, üzerini streç filmle örttükten sonra 10 dakika kadar dinlendirin.

Pişi Hamurunu Şekillendirme

Dinlenmiş hamuru un serptiğiniz tezgaha alıp, tezgah üzerinde kısa bir süre daha yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün ve her birini oklava yardımıyla açın. Hamuru açarken hafif unlamak, işinizi kolaylaştıracaktır. Hamuru çok ince açmamaya özen gösterin. Daha sonra hamura dilediğiniz şekilleri verebilirsiniz. Kurabiye kalıpları veya bir bardak kullanabilir, ya da bıçakla küçük kareler halinde kesebilirsiniz.

İç Harç Seçenekleri ve Kızartma

Pişilerinizi zenginleştirmek için, peynirli veya patatesli gibi çeşitli iç harçlar ekleyebilirsiniz. İç harç eklediğiniz pişileri, harcın dışarı çıkmaması için ikiye katlayın. Pişi hamurlarınızı kızgın yağda, ocağın orta ateşte olmasına dikkat ederek kızartın. Böylece pişileriniz dışarıdan çıtır içeriden yumuşak bir yapıda olacaktır. Kızaran pişileri, fazla yağını çekmesi için kâğıt havlu üzerine alın.