Çukurova Belediyesi ile Adana Tabip Odası işbirliği ile hayata geçirilen 100. Yıl Kültür ve Sanat Merkezi Sergi Salonu yüksek katılımlı bir törenle açıldı. Açılışta usta çizer Turhan Selçuk'un Söz Çizginin adlı karikatür sergisi de gezildi. Açılışa sanatseverler büyük ilgi gösterdi.

Çukurova Belediyesi ile Adana Tabip Odası işbirliği ile Adana yeni bir kültür sanat merkezi kazandı. İki kurum arasında imzalanan protokol gereği Adana Tabip Odası hizmet binasında kültür sanat merkezi oluşturulmasına yönelik ilk önemli aşama geçildi ve yapılan törenle sergi salonu açıldı.

Sergi salonunun açılışına yüzlerce kişi katıldı. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği tören sonrası usta çizer Turhan Selçuk'u Söz Çizginin adlı sergisi gezildi. Saygı duruşu ile başlayan törende konuşan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, kültür sanat ile ilgili etkinlik olduğunda çok heyecanlığını belirterek, bugün de aynı heyecanı yaşadığını söyledi. 

10 yıl önce göreve geldiğinde Çukurova'yı kültür ve sanat kenti başkenti yapacaklarını söylediklerini ifade eden Başkan Soner Çetin, "Çünkü olması gereken bu. Orhan Kemal'in deyimiyle bu bereketli topraklar çok büyük edebiyatçılar, çok büyük sanatçılar, sinemacılar, her alanda Işte karikatüristler yetiştirmiştir. Her ne kadar Turan Selçuk Adana'da doğmasa da ilk çizgilerini sevgili kızının da değerli hocalarımın da ifade ettiği gibi Adana Erkek Lisesi'nin sıralarında çizmeye başlamıştır ve Adanalı'dan Adanalı olmuş ve Adana'nın adını bu anlamda da ülkeye ve dünyaya duyurmuş büyük bir değerimizdir. Değerli dostlarım Çukurova Edebiyat Festivali bugün Türkiye'de çok konuşulan bir festival. Ve katılımcılarıyla kente kattığı coşkusuyla, edebiyata, sanata sahip çıkmasıyla her geçen gün daha da etkinliğini arttırarak devam ettiriyor. Onun dışında uluslararası karikatür Festivalimiz. Tabii Turan Selçuk'tan etkilenerek başlattığımız bir festivalimizdir ve uluslararası boyut kazanmıştır. Bunun dışında kültür, sanata katkı olsun diye Bülent Ecevit Kültür ve Sanat Parkımızın açılması, oradaki Celal Özdemir müzik atölyesi ve resim atölyesi. Onun haricinde toplum merkezlerinin sanatın her alanında yapmış olduğumuz kurslar ve büyük bir ilgiyle karşılanan bu kurslarımız sonucunda çok değerli sanatçılar yetişeceğini umut ediyoruz. Bilgi Üniversitesi'yle birlikte düzenlediğimiz bir sinema atölyesi etkinliğimiz vardı. Oradan da şimdi duyuyorum. Çok önemli yerlerde sinemadan, o kameranın gerisinde özellikle çok değerli sinemacılar, yetişmiş. Bu da beni çok mutlu ediyor. Değerli dostlarım, memleketimiz öyle güzel bir memleket ki, hakikaten branşta, her alanda insan yetiştiriyor. Sanatçı yetiştiriyor. Ve bunların kıymetini bilmemiz gerekiyor. Orada açtığımız sergi salonları. Bunlar hep güzel birer örnek" dedi.