OTOFOKUS Fotoğraf Kulübü, uluslararası bir başarıya imza atarak Türkiye’nin ve Adana’nın adını dünya fotoğrafının zirvesine yazdırdı. Dünya Kulüpler Kupası’nda (FIAP) 7’inci olan Otofokus Fotoğraf Kulübü, mansiyon ödülü alarak dünya fotoğrafının ilk 10’u arasına girmeyi başardı.

Bu yıl 18’incisi düzenlenen, 45 ülkeden 226 fotoğraf derneği ve kulübünün katıldığı Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu Dünya Kulüpler Kupası’nda yarışan Otofokus Fotoğraf Kulübü, 7’inci olan Otofokus Fotoğraf Kulübü, mansiyon ödülü aldı.

Dünya fotoğrafının ilk 10’u arasına girmeyi başaran kulübün başkanı Mustafa Şahin, FIAP Dünya Kulüpler Kupası’ndan, katıldıkları ilk yıl 23’üncü, geçen yıl 20'ncilik derecesiyle döndükleri söyleyerek, “Bu yıl 13 basamak birden yükselerek 7’inci olduk ve dünya fotoğrafının ilk 10’u arasına girmeyi başardık. Ülkemize bu gururu yaşattığımız için mutluyuz. Otofokus'un başarılı ve üretken ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

OTOFOKUS Fotoğraf Kulübü’nü, Adana ve Türkiye’yi zirveye taşıyan ekipte şu fotoğraf sanatçılarının eserleri yer aldı: Alperen Akharman, Ergin Yöntem, Hasan Dayanıklı, Hanifi Koç, Mahmut Altun, Mehmet Değirmencioğlu, Mehmet Gökyiğit, Mürvet Rişvanoğlu, Mustafa Şahin, Nihan Büyüksural, Soner Bakır, Ayşe Sevil Gürel, Saniye Tunca ve Serap Ünal.