Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, yeterli ve zamanında mücadele yapılmadığı için son beş yılda Adana’da sinek ve haşerat istilasının yaşandığını, vatandaşların bu konuda adeta isyan ettiğini belirtirken, sinek ve haşeratla mücadelede kullanılan ilaç alımlarındaki skandal iddiaları gündeme getirdi.

“TEKLİFLER, MALİYET RAKAMLARINA ÇOK YAKIN”

Başkan Yusuf Kanlı, 19 Mart 2024 tarihinde yapılan ihaleye giren firmaların verdiği tekliflerin, Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen şartnamelerdeki yaklaşık maliyete çok yakın olmasının ciddi kuşkulara yol açtığını vurguladı. Kanlı, toplam 119 milyon 551 bin 990 lira 44 kuruş maliyetli ihalede en düşük teklifi veren firmaların ise göz ardı edildiğine dikkat çekti.

İÇERİDEN BİLGİYİ KİM VERİYOR?

15 kısımda yapılan şaibeli ihalelerin belgelerini de paylaşan MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, “Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a soruyorum. Firmaların teklifi ile belediyenin maliyet rakamları neden birbirine çok yakın olmuştur? Bu durum, içeriden bilgi alındığı anlamına gelmiyor mu? Bu durumda kamu zararı oluşmamış mıdır? Bu ihanetin hesabını kim verecek?” dedi.

“BUNUN BAŞKA BİR İZAHI OLAMAZ”

Adana’da son beş yılda sinek ve haşeratla mücadelenin etkili olmaması nedeniyle vatandaşların büyük sıkıntılar yaşadığını hatırlatan Kanlı, “Adana’da sinek ve haşeratın artmasının elbette nedenleri var. Ya larva döneminde mücadele edilmemektedir ya da kullanılan ilaç değil, ilaca benzer bir şeydir. Bunun başka bir izahı olamaz. Yani bir taraftan sinekler vatandaşa saldırıyor, diğer taraftan haramzadeler devletin kasasına. Hemşehrilerimiz 31 Mart’ta bu soygun ve talan düzenine son verecektir.”