Bugüne kadar yüzdeki istenmeyen tüylerle mücadele edebilmek adına çok farklı teknikler denendi. Bilimsel olarak kanıtlanan en etkili yöntemi şüphesiz ki lazer epilasyon. Çünkü kalıcı bir sonuç ortaya çıkarıyor. Tabii bunun yanı sıra güzel uzmanlarının uyguladığı iplik yöntemi de istenmeyen tüylerle başa çıkmada tesirli olabilir. Diğer taraftan, çeşitli cilt bakım ürünleri ve doğal ilaçlar da yüzdeki istenmeyen tüyleri yok etmede yardımcı olabilir. 

Nefisyemektarifleri.com sitesinde paylaşılan içeriğe göre, Ceviz kabuklarını toz haline gelecek şekilde ezin ve suyun içine dökün. Cevizli suyu bir gece kadar bekletin. Bir pamuk ya da bez yardımıyla istenilen bölgeye sürün ve 1 saat kadar bekletin. Bu uygulamayı istediğiniz sıklıkta tekrar edebilirsiniz.

Bunun yanı sıra Mynet.com'un paylaştığı birkaç tavsiye de ön plana çıkıyor. Bu tavsiyeleri uygulayarak yüzdeki istenmeyen kıl ve tüylerinizi yok edebilirsiniz.

Tüy Dökücü Krem

Eğer yüz tüylerinizden acısız bir yöntem tercih ederek kurtulmak istiyorsanız tüy dökücü krem tam da size göre! Yüzde bulunan kaş, bıyık, yanak ve çene bölgelerine tüy dökücü krem sürerek tüylerinizden oldukça kısa bir süre içerisinde kurtulabilirsiniz. Tüy dökücü krem acısız bir yöntem olduğu için hassas ciltler için de oldukça ideal.

Ustura

Ustura yöntemi daha çok kaş bölgesinde tercih edilen epilasyon yöntemlerinden biri. Hatta ‘’kaş usturası’’ adı altında üretilen özel usturalar dahi piyasada mevcut. Tüyleri tek bir hizada keserek eşit boyda büyümesini sağlayan kaş usturası, yanak bölgesinde de sıklıkla tercih ediliyor.

Tüy Sarartıcı Krem

Eğer yüz bölgenizde fazla miktarda tüy bulunmuyorsa tüy sarartıcı kremleri tercih edebilirsiniz. Yüzünüzde bulunan tüylerin belirginliğini azaltan tüy sarartıcı kremler, tüylerin görünmesini ciddi oranda önlüyor.

CEVİZ KÜRÜ DE ETKİLİ OLUYOR...

Ceviz kürü için malzemeler.-Ceviz kabuğu, su ve gazlı bez.Ceviz kürü nasıl yapılır?-İlk olarak avucunuza sığacak kadar ceviz kabuğu alın.-Kullanacağınız cevizler normal ceviz olsun.-Ardından bu kabukları uygun bir kap içerisinde yakarak kül haline getirin. Bu işlemi yaparken yanıcı jöle tarzı kimyasal maddeler kullanmamaya özen gösterin.

-Hazırlamış olduğunuz külleri bir su bardağı suya ekleyerek temiz bir ortamda 12 saat boyunca bekletiniz.-Daha sonra bu suyu gazlı bez yada pamuk yardımıyla tüylerden kurtulmak istediğiniz bölgeye sürün ve yarım saat boyunca bölgede bekletin.-Düzenli olarak kullandıktan sonra tüylerin nasıl yok olduğuna şahit olacaksınız.