Adana Büyükşehir Belediyesi'ne düzenlenen ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet operasyonu sonrasında 5 şüpheli tutuklandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut ve Başkan Zeydan Karalar, gözaltıların gerçekleştiği gün operasyonu kendilerine yönelik 'algı kalkışması' olarak nitelendirdi. Zeydan Karalar, "Benim olduğum yerde yolsuzluk ve yanlış iş olmaz" dedi.

CHP Genel Merkezi, Genel Başkan Özgür Özel'in talimatıyla, iki ismin verdiği bilgiler ışığında Adana'ya avukat ordusu gönderdi. Ancak bu destek çabası gözaltındaki BŞB bürokratlarına yardıma değil skandala dönüştü.

4 günlük gözaltı sürecinde CHP bünyesinde Adana ve Ankara arasında krize sebebiyet veren bir gelişmeler dizisi yaşandı.

Karalar'ın Başdanışmanı Mürüvvet Sızlı'nın genel merkezden gelen avukatlara vekalet vermeyi reddettiği, "Benim kendi avukatlarım var, size gerek yok" dediği ileri sürüldü. Ayrıca Sızlı'nın (tutuklandı) şifresini unuttuğu gerekçesiyle cep telefonunu polise vermeyi kabul etmediği de öğrenildi.

'Avukatlara red kararının' iletildiği Genel Başkan Özgür Özel'in bu duruma çok kızdığı ve Zeydan Karalar'ı telefonla arayıp "Bilmediğimiz ya da bizden saklanan bir şeyler mi var?" dediği iddialar arasında.

Ali PEKMEZCİ