Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Adana Şubesi ev sahipliğinde “Yeniden Değerleme ve Diğer Vergi Uygulamaları” programı gerçekleşti. Programa ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, yönetim kurulu, ASKON Üyeleri ve İşadamları katıldı. Program Mısırlı Hafız Ömer Abdulkadir’in Kur’an - ı Kerim tilavetinin ardından, programın açılış konuşmasını ASKON Başkanı Recep Çalışkan yaptı. 

Çalışkan konuşmasına, ASKON Adana Şubesinin değerli üyelerini, ülkemizin ekonomisine ve istihdamına katkılar sunan değerli ASKON üyelerini tebrik ederek başladı. 

Tüm vergi türlerinde adaletin sağlanması esastır. Ancak maalesef mevcut vergi sistemimiz, ekonomimizin gelişmesine, yatırım ve istihdama birçok engel teşkil ederken kayıt dışı ekonomi ve kayıt dışı istihdamla mücadelede yetersiz kalmaktadır. Bu nedenle yeni vergi taslağını oldukça önemsiyoruz. Buna karşın, kanun teklifinde yer alan bazı maddelerin mutlaka yeniden değerlendirilmesi gerekmektedir diyen Başkan Çalışkan sözlerine şöyle devam etti. 

ASKON olarak; kanun taslağında yer alan ve mükellef sayısının artırılması, herkesin gelirine göre vergi ödemesi ve verginin tabana yayılmasını sağlayarak daha adil bir sistem sunacağına inandığımız uzlaşmaya yönelik diğer maddeleri ise destekliyoruz. 

ASKON olarak sizlerin de işbirliğiyle çok güzel projelere imza atıyoruz, çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz Allah’ın izniyle. Üyelerimizin ASKON derneğimiz aracılığıyla güzel ve faydalı projelere imza atmaları için elimizden gelen ne varsa yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte her zaman elimizi taşın altına koymaya hazırız, programımızın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor, katılımlarınızdan dolayı bir kez daha şükranlarımı sunuyorum dedi.

Programın devamında SARUS Yeminli Mali Müşavirlik kurucu ortaklarından ve ASKON üyesi Mehmet ÖKKE tarafından ‘’Yeniden değerleme uygulamaları ve güncel vergisel konular’’ başlıklı bir konuşma gerçekleştirildi.

Tüm dünyada artan enflasyonla birlikte işletmelerin üretimde kullandığı sabit kıymet değerlerinin de aşındığını dile getiren Ökke ‘’yeniden değerleme uygulamalarıyla’’ birlikte bu aşınmanın giderileceğini ve şirketlerin bilançolarında yer alan sabit kıymetlerin değerlerinin yükseleceğini dile getirdi.

Konuşmasında, yakın zamanda uygulamaya konulan işverenlerce personellere ödenebilecek fatura desteği ödemelerinin avantajları, ihracat bedelleri kapatma işlemleri, finansman gider kısıtlaması, yatırım teşvik belgelerinin avantajları, kur korumalı mevduat sistemi gibi önemli konular ele alındı.

Program, ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan’ın Yeminli Mali Müşavir Mehmet Ökke’ ye günün anısına Adana Büyük saat kulesi hediye etmesiyle sona erdi.

 

https://www.askonadana.org.tr/

 

 

https://recepcaliskan.com.tr//