Firdevs Cingözler MHP'den 28. dönem milletvekili aday adayı oldu. 

Başvuru öncesinde Adana Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Belediyesi Meclis Üyeliği görevlerinden ayrıldığını belirten Cingözler, "Her Şeyden Önce Türkiye" diyen Kıymetli Genel Başkanımız Sn. Devlet BAHÇELİ'nin liderliğinde, Ülkemize, Ülkümüze, Milletimize ve güzel Adana'mıza hizmet etmek için MHP Adana Milletvekili Aday Adayı başvurumu yapmış bulunmaktayım.” dedi. 
Uzun yıllar Milliyetçi Hareket Partisi Adana İl Başkanlığı’nda, MHP Seyhan ve  MHP Çukurova İlçe Başkanlıklarında yönetici olarak, MHP Adana Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Belediyesi’nde Meclis Üyesi olarak görev yapan Cingözler’in aday adaylığı Ülkücü camiada heyecan yarattı.
Firdevs Cingözler - Özgeçmiş 
15.11.1977 yılında babasının görevi dolayısıyla bulunduğu Konya ili Cihanbeyli İlçesinde doğan Cingözler, aslen Adana Ceyhanlıdır.  Adana’nın köklü ve tarihi liselerinden biri olan Adana Kız Lisesi’nden mezun oldu.  Halen Anadolu Üniversitesi Bankacılık – Sigortacılık Bölümü ve Erzurum Atatürk Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümü öğrencisidir. 
Aktif siyasi hayatına 2003 yılında Milliyetçi Hareket Partisi Seyhan İlçe Kadın Kolları Başkanlığı’nda Sosyal Hizmetler Sorumlusu olarak başladı. 2009 yılında Milliyetçi Hareket Partisi Çukurova İlçe Başkanlığı Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi, 2012 – 2017 yılları arasında MHP Adana İl Yönetim Kurulu Üyesi, 2018 yılında MHP Adana Milletvekili Adayı, 2019 yılında ise yapılan Yerel Seçimlerde MHP Çukurova Meclis Üyesi olarak seçilmiş olup Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kâtip üye, Çukurova Belediyeler Birliği'nde de Meclis Üyesi olarak görev yaptı.
Cingözler, Adana GİAD (Adana Genç İş İnsanları Derneği) Üyeliği, Adana Kız Lisesi Mezunlar Derneği Üyeliği, Emniyet Teşkilatı, Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı Başkan Yardımcılığı, Adana 01 Kadın Futbol Kulübü Başkan Yardımcılığı görevlerini sürdürmektedir.   
Siyasi çalışmalarının yanı sıra Adana’da bilinirliği çok yüksek bir marka olan Şinasi MADO’nun sahibi olup, işletmeciliğini yapmaktadır.