CHP Adana Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “Adana Feke İlçesi’nin bazı mahallelerinde telefon ve internet alt yapısının yetersiz olması ile ilgili konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

Orhan Sümer, “İktidar her alanda Adana’yı cezalandırıyor.” iddiasında bulundu. 

21. YÜZYILDA ADANA’NIN BAZI MAHALLERİNDE TELEFON VE İNTERNET YOK

Orhan Sümer, “Adana'nın Feke ve Kozan ilçesine bağlı bin rakım ve üzeri bölgelerde cep telefonları çekmiyor. Ancak burada yaşayan vatandaşlarımız var. Artık herkesin elinde akıllı telefonlar bulunuyor. Bankacılıktan, hastane işlerine kadar her iş internet üzerinden yürüyor. Bölgede yaşayan vatandaşlarımız ne yazık ki mağdur oluyor. Feke ilçesinde bir vatandaşımız, cep telefonunu şebeke sinyali aldığı noktadaki direğe bağlayarak çözüm bulmaya çalıştıklarını anlatarak durumun vahametini anlatmıştı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde defalarca dile getirmiş olmamıza rağmen iktidar gerekli yatırımları yapmamakta direniyor.” Dedi

KÖYLERİMİZ, MAHALLELERİMİZ MAHRUMİYET BÖLGESİ OLARAK GÖRÜLEMEZ

Orhan Sümer, “Sabit telefonların kullanılmadığı, herkesin cebindeki telefonla iletişim sağladığı bir dönemde Adana’nın Feke ve Kozan arasındaki 11 köyünde telefonların çekmemesi kabul edilemez. Vatandaşlarımız Kaymakamlığa gidiyor, dilekçe veriyor, bizler gerekli girişimleri yapıyoruz yine de sonuç yok. Buradan başta Bilgi Teknolojileri ve İletişim Başkanlığı olmak üzere ilgili tüm kurum ve Bakanlıkları 21’inci yüzyılda Adana’da yaşanan bu çağ dışı durumu bir an önce çözmeye davet ediyorum. Köylerimizin mahrumiyet bölgesi olarak görülmesi ve hizmetten pay almamasını kabul etmeyeceğiz.” vurgulamasını yaptı. 

TEKNOLOJİ ÇAĞINDA ADANA’YA YATIRIM YOK

Orhan Sümer, “Saray İktidarının Adana’ya olan kinini biliyoruz. Ancak bir baz istasyonuyla, bir vericiyle çözülebilecek sorunların defalarca dile getirilmesine rağmen çözülmemesinde mutlaka problem olduğunu düşünüyoruz. Teknoloji çağında bu mahrumiyetin yaşatılmasının ardında art niyet aramak istemiyoruz ancak ihmal olduğu çok açıktır. Bu ihmaller giderilsin, vatandaşlarımız artık sorun yaşamasın istiyoruz.” şeklinde konuştu.