TEKNOFEST 2024, Türkiye’nin önde gelen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olarak, Adana’da düzenlenecek etkinlik için başvuruları açtı. Bu büyük etkinlik, dünya çapında dikkat çeken teknoloji yarışmalarına ev sahipliği yapacak ve katılımcılara toplamda 85 milyon TL değerinde ödül ve malzeme desteği sunacak.

Yapılan yazılı açıklamaya göre TEKNOFEST ile Gelecek Sensin” sloganı altında gerçekleştirilecek yarışmalarda, teknoloji meraklıları için 30 milyon TL nakit ödül ve 55 milyon TL’nin üzerinde malzeme desteği sağlanacak. Her yıl daha da çeşitlenen yarışma kategorileri bu yıl 46 ana ve 117 alt kategoride düzenlenecek.

TEKNOFEST, gençler arasında büyük ilgi görüyor. 2018’den bu yana 2 milyonun üzerinde başvuru alındı. 2024 etkinliği için de ilkokuldan mezuniyet seviyesine kadar geniş bir yelpazede gençlerin projelerine destek verilecek. Başvurular 20 Şubat 2024’e kadar açık olacak.

TEKNOFEST 2024’te, Roket, Model Uydu, Sağlıkta Yapay Zeka, Biyoteknoloji İnovasyon, Sanayide Dijital Teknolojiler, Uçan Araba Simülasyon, Eğitim Teknolojileri, Robotaksi Binek Otonom Araç, Tarım Teknolojileri, Savaşan İHA ve Çip Tasarım Yarışması dahil olmak üzere 46 farklı kategoride heyecan verici teknoloji yarışmaları yer alacak. İlk kez Kablosuz Haberleşme, BlokZincir, Hava Savunma Sistemleri, Finansal Teknolojiler, İnsansız Deniz Aracı, Akıllı Wi-Fi Kapsama ve TEKNOFEST Robolig Yarışmaları da katılımcılara açılacak.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ana yürütücülüğünde, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu kurumları, medya kuruluşları ve üniversitelerin desteklediği TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, Adana’da gerçekleşecek. Festival, Türkiye genelinde gençleri teknoloji alanında teşvik ederek heyecan yaratıyor. Başvurular ve detaylı bilgiler www.teknofest.org adresinde bulunabilir.