Çiçek büyütmek sanıldığı kadar kolay bir iş değildir. Nazlı ve sürekli ilgi isteyen bu bitkilere düzenli bakımlar yapmak tıpkı bir bebekle ilgileniyor gibi alakadar olmak gerekir. Yalnızca suyunu verip ışığını ayarlamak yetmez. Çiçeğinizin isteklerine kulak vermek ve bakımı bu doğrultuda yapmak hem doğru çiçek bakımı açısından önemlidir hem de sağlıklı büyümesi adına mühimdir. Şayet bitkileriniz küsmüş, solmuş ve hiç açmıyorsa endişe etmenize gerek yok. Çünkü size vereceğimiz formül sayesinde bugüne kadar açmayan çiçek kalmadı. İşte çok daha hızlı büyümesini sağlayan ve çiçekleri coşturan formülün gizli tarifi...

İLGİLİ HABER Sert yaprakları pişirme tekniği! Yumuşacık oluyor ve yapraklar asla kararmıyor

ÇİÇEKLERİ COŞTURAN FORMÜL

Marthastewart.com sitesinde paylaşılan formüle göre, 2 yemek kaşığı limon suyu, 1 yemek kaşığı şeker ve 1/4 yemek kaşığı çamaşır suyunu karıştırın; 1 litre ılık suya ekleyin ve çiçekleri ekleyin.

ÇİÇEK BAKIMI ESNASINDA DİKKAT EDİLECEKLER

Yukarıdaki paragrafta da bahsettiğimiz gibi çiçekler oldukça nazlı bitkilerdir. Çevresel faktörler çiçeklerin açması ve sağlıklı büyümesine doğrudan etki edebilmektedir. Bunun için çiçeklerin açmasını engelleyen çevresel faktörleri en aza indirgemek gerekiyor. Çiçeklerin çok hızlı büyümesi ve sağlıklı bir şekilde yetişmesi için ışık, su, toprak, sıcaklık ve nem, saksı değişimi ve besin gibi bakım tüyolarına dikkat etmeniz gerekmektedir. 

SUYU TEDAVİ ETMENİZ ŞART

Bakteri üremesini engellemek için suyu da arıtabilirsiniz. İki yemek kaşığı şeker, elma sirkesi, hatta vazonun dibine koyacağınız bir kuruş bile çiçeklerinizin daha uzun süre taze görünmesini sağlayabilir. Vazo suyunuza az miktarda çamaşır suyu katmak, daha önce bahsedilen bakteri üremesini kontrol etmek ve suyu temiz tutmak için işe yarar.

ÇİÇEK SAPI DEYİP GEÇMEYİN...

Farklı çiçek türlerinin farklı sap türleri vardır ve çiçeklerinizin taze görünmesini sağlamak için farklı sap türleri farklı işlemler gerektirir. Sapları tedavi etmenin en temel yolu, her gün suyu değiştirdiğinizde uçları küçük bir miktar kesmek ve bunları 45° açıyla kesmektir

Kaynak: Marthastewart.com 
Derleme: Objektifa.com - Göktuğ Efil