Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, 2024 Yılı Nisan Ayı Olağan Meclis toplantısında yaptığı konuşmada Adana’nın Türkiye’nin lider şehri, parlayan yıldızı olması için en tepeden tabana kadar tüm yöneticilerin zaman kaybetmeden ciddi tedbirler alması, gayretler göstermesi gerektiğini söyledi.

OSMAN BAĞIŞ, “SU VE TOPRAK HEPİMİZİN GELECEĞİDİR!”

Sulanamayan tarım arazilerinin Milli Ekonomi için bir kayıp olduğuna dikkat çeken ATB Meclis Başkanı Osman Bağış, “Su ve toprak hepimizin geleceğidir. Bölgemizde tarımsal sulama başladı. Bölgemizde tarımsal sulama maksatlı su kullanımı, toplam su kullanım içerisindeki payı yüzde 77’dir. Bu nedenle tarımsal sulama verimliliğinin iyileştirilmesi neticesinde; elde edilecek su tasarrufu önem arzetmektedir. Sulama sistemlerinin modernizasyonunun sağlanması ve yüksek teknolojinin kullanılması su tasarrufunu arttıracaktır. Su kaynaklarını korumak ve kuraklıkla mücadele etmek devletin görevi olduğu kadar bireylerinde sorumluluğundadır. Damlama ve yağmurlama metotlarıyla sulama yapılan alanlarda yüzde 60’ın üzerinde su tasarrufu sağlanabilmektedir. Her damla suya sahip çıkarak gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevidir.” dedi.

BİLGİÇ, “BU ÜLKE BİZİM, SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ”

31 Mart Yerel Seçimlerin ardından yeni seçilen bir çok belediye başkanıyla bir araya geldiklerini, Adana için faydalı olacak her türlü hizmet ve projede ATB olarak birlikte hareket edeceklerini ifade eden Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, yaptığı aylık değerlendirmede “Önümüzde 4 yıl seçimsiz bir dönem var. Bu dönemi topyekün ayağa kalkma dönemi olarak görmeyi arzu ediyoruz. Ekonomimiz biran önce güçlenerek, sıkıntılı dönemi bitirmesi lazım. Çünkü Türkiyemizin buna ihtiyacı var. Yüksek Enflasyonla mücadele gündemlerin başında geliyor. Enflasyonun yaz dönemiyle beraber düşüş eğilimine girmesini hep birlikte bekliyoruz. Bizler elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. Bu gayretler en tepeden başlayan topyekun bir tasarrufla sağlanabilir. Güçlü tasarruf güçlü ekonomi demektir.Bu ülke bizim, hep birlikte sahip çıkmak zorundayız. Çünkü başka yolumuzda yok”

ADANA FESTİVALLERİN, KARNAVALLARIN ŞEHRİ  OLDU

Kültür Yolu Festivali kapsamında, Portakal Çiçeği Karnavalında Adana’da büyük coşku yaşandığını da belirten Başkan Bilgiç, “Bu festival ve karnavalın Adana Ekonomisine ciddi katkı sağladığı herkes tarafından biliniyor. Esnafımızın yüzü güldü. Türkiye’nin birçok ilinden gelenler olduğu gibi yurtdışından gelenlerde oldu. Festivaller ve karnavallar şehri haline gelen Adanamız için güzel bir tanıtım oldu. Bu festival ve karnavalda emeği geçen başta Valimize, Belediye başkanlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ve coşkulu bir şekilde destek veren Adana halkımıza şükranlarımızı sunuyoruz.”